Buik liposuctie

Buik liposuctie

Vanaf €2.800,-

Buik vet verwijderen met liposuctie2024-01-15T11:43:27+00:00

Een MOOIere en strakkere buik om trots op te zijn.

Buikvet kan behoorlijk hardnekkig zijn. Zelfs wanneer je regelmatig sport en gezond eet, kan het zijn dat je buikje niet verdwijnt. Liposuctie, ofwel het vet verwijderen middels een operatie, is voor veel mensen de laatste optie. Het is een goede oplossing wanneer je al alles geprobeerd hebt om van je buikvet af te komen. Omdat je liposuctie van de buik overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over buik liposuctie

  • Vanaf €2.800,-

  • Onder volledige narcose

  • Operatie duurt 1 uur

  • Dezelfde dag naar huis

  • 7 dagen rust nemen

  • Volledig hersteld na 4 tot 6 weken

Wanneer liposculpture van de buik?

Liposuctie, ook wel liposculpture genoemd, is een goede oplossing om hardnekkige vetophopingen op de buik te verwijderen. Het is geen alternatief voor een dieet om af te vallen, maar het breng je lichaam weer in verhouding. Het is ook belangrijk dat je gewicht constant is. Veel vrouwen hebben last van een buikje na een zwangerschap of komen veel aan tijdens de overgang. Soms is het erfelijk bepaald of heb je een ‘appelfiguur’ met slanke benen en buikje. Wat je ook doet, je buikvet gaat niet weg. Herkenbaar? Liposuctie kan uitkomst bieden.

Natuurlijk hebben niet alleen vrouwen last van vetophopingen rond hun middel. Er zijn ook genoeg mannen met een zogenaamd bierbuikje. Vaak ontstaat het door ongezonde voeding en weinig beweging, maar ook stress of erfelijkheid kunnen een rol spelen. Ga je flink trainen en eet je gezond, dan kan het zijn dat je lichaam weer in shape is, maar je buikje blijft.

Waarom is buikvet zo hardnekkig?

Je eet een chocolaatje en je hebt het idee dat er weer een vetrolletje bij is gekomen. Sommige mensen komen snel aan rond hun heupen of benen, anderen bij hun buik. Je lichaam slaat graag vet op in de buurt van de vitale organen, dus rond je middel. Voeding speelt ook een hele belangrijke rol in het ‘niet verdwijnen’ van je buikvet.

Het verschil met een buikwandcorrectie

Liposuctie wordt vaker gecombineerd met een buikwandcorrectie om de contouren van je lichaam te herstellen. Er is echter een groot verschil tussen een buikwandcorrectie en liposuctie. Bij een buikwandcorrectie heb je voornamelijk te maken met een huidoverschot of verslapte buikspieren. Bij liposuctie verwijderen we enkel het overtollige vet tussen je buikspieren en huid. Na een liposuctiebehandeling heb je hele kleine littekens, terwijl een buikwandcorrectie een litteken van heup tot heup achterlaat.

Eigen lichaamsvet laten inspuiten?

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om lichaamseigen vetweefsel te gebruiken bij volume verlies in bijvoorbeeld de borsten of het gezicht. Middels zogenaamde lipofilling brengen we verwijderde vetcellen van bijvoorbeeld buik, benen of heupen opnieuw in de borsten om zo het volume te vergroten. Ook wordt eigen vet regelmatig gebruikt om rimpels of volume verlies in het gezicht mee op te vullen. Hiermee bereiken we mooie en vooral natuurlijke resultaten.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot nazorg

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw buik liposuctie behandeling te bespreken. Schrijf van tevoren je wensen en vragen op zodat je deze kunt stellen bij het gesprek. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in liposculpture en het verwijderen van vet. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals waar de incisies worden gemaakt.

We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige behandeling: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De operatie

We tekenen nauwkeurig af waar het vet verwijderd wordt en waar de sneetjes worden gemaakt. De vetcellen worden opgezogen via een fijne zuignaald die kleine zigzagbewegingen onder de huid maakt. De behandeling vindt meestal plaats onder algehele narcose en de duurt 1 tot 3 uur.

De sneetjes zijn zo klein dat er geen opvallende littekens overblijven. Ze worden afgeplakt met pleisters of hele fijne hechtingen. Gaat alles goed dan kun je na de controle meteen naar huis. Je mag niet zelf autorijden maar laat je door iemand naar huis brengen.

Nazorg en herstel

Gaat alles goed dan kun je na de controle meteen naar huis. Ga niet zelf rijden maar laat je veilig thuisbrengen.

De eerste dagen zijn de behandelde plaatsen gevoelig en gezwollen. De zwellingen verdwijnen meestal binnen vier weken. We adviseren om voldoende/veel te drinken en in beweging te blijven. Ook moet je tot 2 tot 4 weken na de behandeling een elastische broek of bandage gebruiken om zwelling tegen te gaan. Het resultaat ziet je na 3 tot 6 maanden pas goed; je moet dus even geduld hebben.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Goed om te weten

Het is belangrijk om na de liposuctie behandeling op gewicht te blijven. Als je weer aankomt, dan kan het vet zich weer op de oude bekende plekken neerslaan. Bij te weinig beweging en ongezond eten, kan het zijn dat zich nieuwe vetcellen ontwikkelen rondom je middel, of dat de overgebleven vetcellen groter worden en meer olie in zich opnemen. Jouw eetpatroon moet voor de liposuctie behandeling van je buik al aangepast zijn, zodat je stabiel blijft qua gewicht.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er bij liposuctie een kleine kans op een bloeding, infectie of een gestoorde wondgenezing. Meestal is dit niet ernstig en goed te verhelpen.

Geringe oneffenheden zijn niet altijd te vermijden, ernstige oneffenheden kunnen soms gecorrigeerd worden. Dit kan verbetering geven.

We behandelen alleen mensen met een BMI (Body Mass Index) van 30 of minder.

Een belangrijke voorwaarde is dat de huid voldoende elastisch is. Want met liposuctie wordt de huid niet strakker.

Indien je verwachtingspatroon reëel is, zal in de meeste gevallen een bevredigend of zelfs zeer bevredigend resultaat ontstaan. Is je verwachtingspatroon te optimistisch, dan kan er teleurstelling ontstaan. De plastisch chirurg zal met je bespreken welk resultaat maximaal mogelijk is.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van een liposuctie behandeling

Wat is de impact van de operatie en hoe lang duurt het voordat je hersteld bent?

Ervaring van anderen

Je wens en redenen om een lichaamsvet te laten verwijderen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Wij nemen ook de tijd voor jou om te kijken wat het beste bij je past. Andere cliënten die ook een liposuctie behandeling hebben laten doen via MOOI kliniek hebben wellicht voor dezelfde keuzes en twijfels gestaan als jij nu doet. Lees daarom zeker hun ervaringen via ZorgkaartNederland.nl.

plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost liposuctie bij de buik?

vanaf €2.800,- (boven of onder buikje)

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw liposculpture behandeling gaat kosten. De prijs is o.a. afhankelijk van het lichaamsdeel of delen waar het vet verwijderd gaat worden.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

VRAAG

en antwoord

Is het resultaat blijvend na liposuctie?2023-10-11T10:09:11+00:00

Het resultaat is blijvend als je op gewicht blijft. Liposuctie is geen alternatief voor een dieet om af te vallen. We behandelen alleen mensen met een BMI (Body Mass Index) van 30 of minder.

Mag ik autorijden na de ingreep?2023-10-11T10:08:58+00:00

Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen. 

Moet ik nuchter zijn voor de operatie?2023-10-11T10:08:56+00:00

Ja, als je ’s ochtends geopereerd wordt is het belangrijk dat je nuchter naar het ziekenhuis gaat. Dit betekent dat je ’s avonds vanaf 24.00 uur niet meer mag eten, drinken en roken. Het nuchter beleid van het ziekenhuis is leidend. 

Ga naar de bovenkant