Lipofilling in het gezicht

MOOI kliniek biedt een alternatief voor de traditionele fillerbehandeling: lipofilling van het gezicht met eigen lichaamsvet. Met lipofilling van het gezicht kunnen ingevallen wangen, volumeverlies en diepe lijnen in het gezicht opgevuld worden en dus rimpels verminderen. Steeds vaker kiezen mensen voor deze methode met lichaamseigen vetweefsel. Met lipofilling brengen we vetcellen van bijvoorbeeld buik, benen of heupen in het gezicht om zo het volume te vergroten. Met lipofilling bereiken we mooie en vooral natuurlijke resultaten. Wij informeren je graag uitgebreid wat de mogelijkheden zijn, wat je kunt verwachten en hoe het zit met herstel en eventuele complicaties. Plan een consult.

De lipofilling behandeling

Door middel van liposuctie wordt elders in het lichaam vet weggenomen van bijvoorbeeld buik, benen of heupen. Vervolgens worden de vetcellen met canules geïnjecteerd in het gezicht. Een behandeling met lipofilling laat nauwelijks littekens achter. Omdat er met lichaamseigen materiaal wordt gewerkt is de kans op complicaties beperkt. Afstoting komt na een lipofilling behandeling niet voor. Wel kan er deel van het vet verloren gaan, doordat het op de ingespoten plaats niet wordt opgenomen. De ingreep vindt over het algemeen plaats onder volledige narcose en duurt één tot twee uur. Voor kleine hoeveelheden lipofilling is het soms ook mogelijk dit onder plaatselijke verdoving in de MOOI kliniek te laten plaatsvinden.

Nazorg en herstel

Je kunt na de ingreep, na controle door de plastisch chirurg, meestal dezelfde dag nog naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen.
Na de behandeling hebben de mensen niet veel pijnklachten, wel kan er enige zwelling of blauwe plekken optreden. Dit herstelt meestal in 1 a 2 weken.

Voor de eerste week adviseren we je om zacht voedsel te eten met kleine hapjes. De meeste last heb je meestal van de gebieden waar de liposuctie is uitgevoerd. Deze kunnen gevoelig zijn. Het gevoel in je gezicht blijft normaal. In het begin kan verminderde gevoeligheid optreden. Dit is vrijwel altijd tijdelijk.

Het is belangrijk om het de eerste weken rustig aan te doen en niet te tillen of je zwaar in te spannen, zodat het getransplanteerde vet goed kan ingroeien.

In de meeste gevallen kun je:

  • Na 2 weken weer aan het werk (let op: geen zwaar lichamelijk werk).
  • Na 6 weken kun je langzaam weer met sporten beginnen en ben je waarschijnlijk weer volledig actief.
  • Na 8 weken zie je het definitieve resultaat.

Voor en na foto’s

Hieronder twee voor en na foto’s van een lipofilling behandeling in het gezicht. Goed om te weten is dat ook beide vrouwen de behandeling gecombineerd hebben met een MACS-lift die voornamelijk rimpels op de wangen en de neusplooi wegneemt. Bij de jukbeenderen is goed te zien dat volume is ingebracht. Ook het gebied rond de ogen en voorhoofd is behandeld.

natuurlijke fillers gezichtlipofilling gezicht foto voor en na
Gezicht lipofillinggezicht lipofilling foto

Goed om te weten

Zoals bij elke ingreep is er een kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. De kans hierop is klein, meestal niet ernstig en goed te verhelpen.
We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dit kan de ingroei van de getransplanteerde vetcellen verminderen. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Het is van belang dat de plastisch chirurg op de hoogte is van alle ziekten die je vroeger hebt doorgemaakt en/of van de medicatie die je gebruikt.

Denk je na over Botox® en fillers?

Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Bij MOOI kliniek behandelen we alleen met A-merk producten en ervaren specialisten.