Nazorg en leefregels na liposuctie

Wanneer je definitief vet laat verwijderen middels liposuctie, heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen. We krijgen vaak de vraag wat je wel en niet mag doen na een liposculpture behandeling en hoe je het herstel kan bevorderen. Om een zo MOOI mogelijk resultaat te verkrijgen is het ook belangrijk om onze leefregels strikt op te volgen. Wij leggen het je graag uit.

Lees hier meer over de behandeling.

De eerste dagen na de behandeling

Na de operatie kun je meestal diezelfde dag nog naar huis. We controleren of alles goed met je gaat en na de goedkeuring van onze plastisch chirurg mag je naar huis. De eerste dagen zijn de behandelde plaatsen gevoelig en gezwollen. De zwellingen verdwijnen meestal binnen vier weken.

DRUKKLEDING

Het verband bestaat uit een goed passende drukkleding die je direct na de operatie aankrijgt. Je draagt de drukkleding dag en nacht gedurende 4 weken.

AUTORIJDEN

Eén ding wat je niet mag doen direct na de ingreep, is zelf achter het stuur kruipen. Zorg er dus voor dat er iemand bij je is die je veilig naar huis kan rijden.

PIJNSTILLING EN MEDICATIE

Voel je je beroerd of is je lichaam pijnlijk, dan mag je altijd paracetamol nemen en eventueel de aanvullende pijnstillers die de arts je heeft voorgeschreven.

In overleg met de plastisch chirurg eventuele bloedverdunners of andere medicatie hervatten. Bespreek dit met de arts.

ALCOHOL EN ROKEN

Drink in de eerste week na de behandeling geen alcohol in verband met de kans op een nabloeding. Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Wij raden je daarom aan om weken voor en na de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken. Dit versnelt het verouderingsproces.

FYSIEKE INSPANNING

De avond na de operatie kun je het beste rusten. Gedurende de eerste week kun je rondlopen en kleine activiteiten uitvoeren. Afhankelijk van het soort werk kun je na ongeveer 1-2 weken weer aan de slag. Mits anders benoemd door je behandeld arts. Sportactiviteiten en zwaar werk kunnen na 4 weken hervat worden.

DOUCHEN EN IN BAD

Douchen mag weer na 4-5 dagen. De pleisters moeten wel blijven zitten totdat je op controle komt. Het advies is om 4-6 weken niet in bad te gaan of heet te douchen.

Twee weken na de behandeling

Na twee weken kom je terug op controle bij MOOI kliniek. Na 2 weken worden pleisters en evt. hechtingen losgeknipt. Meestal kan je nu weer beginnen met werken (mits dit fysiek niet te belastend is).

Zes weken na de behandeling

Na zes weken ben je meestal al goed hersteld van de operatie. Het is moeilijk te zeggen wanneer je lichaam volledig hersteld is. Dit verschilt van persoon tot persoon en is afhankelijk van de hoeveelheid wondvocht of bloeduitstortingen onder de huid. Gemiddeld wordt een periode van 6 weken gerekend.

De meeste mensen kunnen na 6 weken hun normale leventje weer helemaal oppakken.

Eindcontrole en resultaat

Na ongeveer 3 maanden kom je nog op eindcontrole bij MOOI kliniek. Het resultaat zie je na 3 tot 6 maanden pas goed; je moet dus even geduld hebben.
Indien je verwachtingspatroon reëel is, zal in de meeste gevallen een bevredigend of zelfs zeer bevredigend.

Twijfel je over jouw situatie? Neem dan contact met ons op.

Denk je na over liposuctie?

Bij MOOI kliniek wordt een liposuctie behandeling uitgevoerd door een plastisch chirurg.