Nazorg en leefregels na een injectable behandeling

Van een injectable of filler behandeling hoef je in principe niet te herstellen. Afhankelijk van de injectable, kan het wel een aantal dagen duren voordat je het resultaat kan beoordelen.

Herstel Botuline toxine en Profhilo®

In principe hoef je niet te herstellen en is er geen sprake van napijn. Na behandeling kan de huid op de injectieplaatsen wat gezwollen of rood zien. Dit verdwijnt vanzelf enkele uren na de behandeling. In een enkel geval ontstaat er een blauwe plek. Deze is meestal binnen enkele dagen weer verdwenen.

Herstel filler

Ook bij een filler hoef je in principe niet te herstellen en is er geen sprake van napijn. In een enkel geval ontstaat er een blauwe plek. Bij inspuitingen in de lippen is er soms sprake van lichte zwelling. Bij inspuitingen elders in het gelaat treden er meestal geen zwellingen op. Het kan zijn dat je gedurende de eerste 2 weken de filler voelt zitten. Maar maak je geen zorgen, dit is niet zichtbaar en verdwijnt na twee weken.

Tips en Tricks

  • Gebruik eventueel wat foundation of een camouflagestift om puntjes of blauwe plekjes weg te werken.
  • Bij Botulinetoxine is koelen niet nodig. Bij een fillerbehandeling van de lippen kan koeling een teveel aan zwelling wat verminderen.

Resultaat

Bij een botulinetoxinebehandeling is er al een effect zichtbaar na enkele dagen. Na een week is dat optimaal. Het actief fronsen wordt gedurende 6 weken duidelijk verminderd. Het effect op de ‘basis tonus’ van de spier (de houding van de spier in rust) werkt langer door. Dit is gemiddeld 3 maanden, maar kan bij sommige mensen zelfs tot 6 maanden doorwerken. Dit wordt medebepaald door de mate waarin je actief fronst.

Bij een fillerbehandeling zie je meestal direct resultaat en de werking duurt langer. Dit is afhankelijk van de type:

  • Belotero® Balance 10-12 maanden
  • Belotero® Intense 12-14 maanden
  • Belotero® Volume tot 2 jaar
  • Radiesse® collageenstimulatie tot 2 jaar

Een behandeling met een filler hoeft vaak pas na 6-12 maanden herhaald te worden.

Bij een Profhilo® behandeling zie je na 6-8 weken resultaat. Je hebt dan twee behandelingen gehad. We adviseren om 1 of 2 keer per jaar een losse behandeling te ondergaan om het resultaat te behouden.

Zon

Of je veel of weinig rimpels krijgt, en wanneer de huidveroudering echt zichtbaar wordt, is grotendeels erfelijk bepaald. Het zit dus in je genen. Daarnaast zijn er andere factoren die bijdragen aan huidveroudering. De belangrijkste veroorzaker van is zonlicht. Het belangrijkste is een dagcrème met minimaal factor 15 te gebruiken. Ook de zonnebank kan je beter vermijden.

Roken

Vooral niet doen! Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels. Wij raden je daarom aan om weken voor en na de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken. Bovendien draagt ook roken bij aan het ontstaan van rimpels.

Twijfel je over jouw situatie of je iets wel of niet mag? Neem dan contact met ons op!

Denk je na over injectables of fillers?

Bij MOOI kliniek staan kwaliteit en veiligheid voorop. Dat betekent dat al onze fillers en injectables van de hoogste kwaliteit zijn.