Meer neuscorrecties door het SELFIE effect

Tegenwoordig zien veel mensen de wereld door hun smartphone. Als je door de stad loopt zie je mensen staan voor prachtige gebouwen of kunst, met hun telefoon in de hand en hun rug naar het object. Om vervolgens samen met het kunstwerk, de mooie natuur of het gebouw op de foto te staan. Dit zelfportret kennen we ook wel als de SELFIE.

Iedereen die dit stuk leest heeft er vast al eens een gemaakt. In 2014 werden er 93 biljoen selfies per dag gemaakt en dit aantal is alleen maar gegroeid. Mede door de komst van camera’s aan de voorkant van je smartphone.

Met een selfie maak je eigenlijk een foto van jezelf van dichtbij. Echter is deze manier van jezelf fotograferen wel gunstig voor de vorm van je gezicht?

Uit onderzoeken blijkt dat de selfie je gezicht vervormt. Onderzoekers legden selfies en foto’s van verdere afstand naast elkaar en maten de verschillen tussen verschillende punten op het hoofd. Door de veel kortere afstand tussen de camera en het gezicht staat de neus relatief dichter bij de camera in vergelijking met de rest van het gezicht. Hierdoor komt de neus prominenter in beeld. Als gevolg vervormt je gezicht op een selfie. De neus is hierbij maar liefst 30% breder op een selfie dan op een normale foto. De neuspunt blijkt 7% groter. Hieronder is het verschil duidelijk te zien. Plastisch chirurg Michelle Feijen en arts-onderzoeker Joost Wolfs testen het zelf even uit. Hieronder de resultaten!

neuscorrectie maastricht

Links is de SELFIE en rechts in een normale foto. Zie jij het verschil?

Toename aantal neuscorrecties

Ander onderzoek wijst uit dat er naast de opkomst van selfies, ook een toename in neuscorrecties blijkt te zijn. In een jaarlijkse enquête onder plastisch chirurgen in Amerika werd gevraagd hoeveel patiënten om een ingreep vroegen vanwege selfies en social media. Deze groep steeg van 42% in 2016 naar 55% in 2017. Dit zou met name komen door het maken van selfies en het vervormde beeld dat deze geven van de werkelijkheid.

Laat je dus niet leiden door de vorm van je neus op een selfie. Dit is een misleidend beeld. Wat zijn dan tips, om de vervorming van je gezicht te voorkomen, zonder dat een neuscorrectie nodig is? Gebruik een selfie stick of laat iemand anders een foto van je maken. Dan wordt de afstand tussen je gezicht en de camera groter en je gezicht niet vervormd.

Voel je MOOI,
Michelle

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Plastisch chirurg bij MOOI kliniek

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.