Onder volledige narcose gaan, zo voelt dat! Ervaring

Afgelopen april 2024 stond mijn operatie gepland bij MOOI kliniek. Deze ingreep (een borstvergroting met eigen vet d.m.v. lipofilling) vond plaats onder volledige narcose, ofwel algehele anesthesie. Ik ben al eens eerder onder algehele narcose geweest, direct na mijn bevalling. Dit was een spoedoperatie en toen heb ik er niet zo veel van meegekregen. Nu was het anders en kreeg ik natuurlijk voor en na de operatie alles mee. Hoe voelt het nu om onder volledige narcose te gaan? Dit is hoe ik het ervaren heb!

Voorbereiding en controles

Zodra je operatie is ingepland, krijg je eerst een gezondheidsvragenlijst die je moet invullen. Ook krijg je een telefoongesprek met de anesthesist van MOOI kliniek. Indien er bijzonderheden zijn, zoals mijn fluxus na de bevalling, wordt hier verder op geacteerd. Ik heb een lichte bloedstollingsziekte en het was even onzeker of mijn operatie überhaupt mocht doorgaan. Dat was voor mij even balen, maar mijn veiligheid stond altijd voorop bij alle specialisten bij MOOI kliniek. Wat ik heel fijn vond, was dat de anesthesist zelf contact zocht met mijn behandelaar in het MUMC+ ziekenhuis. Gelukkig mocht mijn operatie doorgaan!

Dag van de operatie en narcose

mooi OK

Nog even wachten en dan word ik naar binnen gereden.

Yes, de dag van de operatie! Ik had er veel zin in en was heel relaxed. Omdat ik al eens een narcose had meegemaakt, was ik hier niet bang voor. Belangrijk is dat je nuchter bent voor de operatie, dus sinds de avond voor de operatie had ik niets meer gegeten en gedronken. De aansluiting voor het infuus werd alvast aangebracht. Dit is een naaldenprikje in je hand, of pols en als je even wegkijkt, voel je er vrij weinig van. In het operatiebed word je vervolgens naar de OK gebracht. Daar wacht een heel team op je en na de laatste checks, brengt de anesthesist je onder algehele narcose.

Hoe voelde dat?

OK mooi-min

In de operatiekamer

Bij mij pitste het een beetje toen het medicijn werd ingebracht. Het voelde een beetje koud. Ik staarde naar het plafond en voelde me steeds vermoeider worden. “Ga maar lekker ontspannen en slapen”, zei de anesthesie assistente terwijl ik mijn ogen openhield. Ik telde in mijn hoofd en vond het best lang duren… 1, 2, 3, 4… ik ben nog wakker… 5, 6, 7 … en ik was weg! Vanaf dat moment is je lichaam in een hele diepe slaap en merk je helemaal niets van de operatie.

Wakker worden

Stevie, wakker worden, het is al achter de rug!”, hoorde ik. Ik probeerde direct alert te zijn, maar voelde me zo moe! Eigenlijk wilde ik verder slapen. Anderzijds, wilde ik direct mijn familie laten weten dat de operatie goed was verlopen en dat ik wakker was. Maar ik zag superwazig en voelde me slaapdronken. Qua pijn voelde ik niets, dus ik controleerde voorzichtig of mijn borsten wel daadwerkelijk groter waren. Jep! Ik sufte nog even verder. Na een tijdje begon mijn lichaam helemaal te rillen. Dit was een normale reactie van mijn lichaam, hoewel je er zelf niets van voelt, gebeurt er natuurlijk een heleboel met je lichaam. De assistenten van MOOI kliniek waren heel lief voor me en zorgden ervoor dat mijn lichaam weer rustig werd.

Na de narcose

Ongeveer 2 uurtjes na de operatie voelde ik me weer wat meer mezelf. Nog steeds een beetje suf, weinig eetlust, maar verder prima. Ik werd opgehaald en thuis voelde ik me supergoed! Thuis had ik gewoon gegeten, maar ook daar dacht mijn lichaam toch weer anders over. Het moest eruit.

Wat ik persoonlijk het vervelendste vond aan de hele operatie, was hoe ik me na de narcose (2-3 uurtjes) heb gevoeld. Een beetje verward en alsof je een kater hebt (zonder hoofdpijn). Dit kan natuurlijk per persoon verschillen, want iedereen is anders en reageert ook anders op de medicatie. Nu ‘lekker’ herstellen en genieten van mijn prachtige borsten!

Stevie

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.