Onderkin verwijderen met liposuctie

De onderkin, die verraderlijke dubbele kaaklijn die ons stiekem aanstaart in de spiegel. Of misschien heb je hem pas op een foto van jezelf ontdekt. Heel veel mensen hebben last van een onderkin, of dubbele kin. Een dubbele kin wordt vaak geassocieerd met overgewicht, maar ook slanke mensen met een gezond gewicht kunnen hier last van hebben. Eet je gezond en sport je regelmatig, maar blijft je onderkin je storen? Middels liposuctie kun je het vet laten weghalen. In dit blog vertelt plastisch chirurg René van der Hulst je er graag meer over.

Hoe ontstaat een onderkin?

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom er bij jou een onderkin is ontstaan. Een bekende en logische reden is dat je bent aangekomen in gewicht. Misschien vind je het lastig om van al dat lekkers af te blijven, eet je net iets te veel en beweeg je te weinig. Je lichaam slaat vaak vet op rondom je organen, buik, heupen, dijen en ook onder je kin.

Ben jij slank en heb je een gezond gewicht, maar toch een onderkin? Dat is het waarschijnlijk genetisch bepaald en hebben je ouders en voorouders waarschijnlijk ook een onderkin.

Verslapte huid onder de kin

Huidveroudering en volumeverlies worden ook vaak gerekend tot een van de oorzaken van een dubbele kin. Naarmate je ouder wordt, verliest je huid zijn elasticiteit en wordt het weefsels onder je huid dunner en verliest het zijn stevigheid. Ook kunnen de spieren in je onderkin wat verslappen. Bij een onderkin spreken we echt van een vetophoping. Heb jij veel last van een slappe huid onder je kin, dan is liposuctie mogelijk geen oplossing voor jou. Want wanneer we het volume (vet) weghalen in dat gebied, is het wel belangrijk dat de huid stevig genoeg is om een mooi resultaat te behalen. Bij huidoverschot onder je kin (de zogenaamde kalkoen hals), moeten vaak de onderliggende spieren en de huid in je hals gecorrigeerd worden voor een mooi resultaat. Tijdens een consult bespreekt de plastisch chirurg altijd je opties om het mooiste resultaat te behalen.

Liposuctie

Wanneer jij je erg stoort aan je onderkin, dan kun je deze laten verwijderen middels liposuctie. De onderkin liposuctie brengt de natuurlijke contouren van je gezicht weer terug. Van de voorzijde en het zijaanzicht zal je weer een mooiere hals krijgen. Een groot voordeel van een liposuctiebehandeling is dat het resultaat permanent is zolang je op gewicht blijft.

De behandeling

Je verwacht het misschien niet, maar onderkin liposuctie is eigenlijk een kleine ingreep. De vetcellen worden opgezogen via een fijne zuignaald. De behandeling vindt meestal plaats onder algehele narcose en duurt ongeveer 1 uur. Het sneetje dat gemaakt moet worden voor de zuignaald, wordt afgeplakt en zal na genezing nauwelijks zichtbaar zijn.

MOOI kliniek biedt ook combinatiebehandelingen aan waarbij liposuctie wordt gecombineerd met huidverslapping rondom je hals en kin.

Herstel

Na de liposuctie kan je hals wat stijf en gevoelig aanvoelen. Je kunt ook last krijgen van zwelling en blauwe plekken. Geen zorgen, het eindresultaat zie je pas over een paar weken! De eerste week na de behandeling moet je sowieso rustig aan doen, de tweede week kun je lichte werkzaamheden weer oppakken (in overleg met de arts). Pas na 6 tot 12 weken na de behandeling kun je het eindresultaat beoordelen.

Wil je meer weten over het verwijderen van je onderkin middels liposuctie? Of kijken wat er bij jou mogelijk is? Plan dan eerst een consult bij een van onze ervaren plastisch chirurgen.

Voel je MOOI en goed,
René

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.