TCA peeling + Diepe fenol: ervaring van dag tot dag na de peeling

 Een TCA-peeling is een chemische peeling die wordt toegepast om oppervlakkige lijntjes in het gezicht te verzachten en verkleuringen van de huid te verminderen. Helmi onderging afgelopen oktober haar eerste TCA-peeling bij MOOI kliniek. Ze wilde graag een behandeling om de zonneschade en pigmentvlekken in haar gezicht te verminderen, maar ze wilde ook graag de fijne lijntjes boven de lip verminderen. Op advies van onze cosmetisch arts Rachel, koos Helmi voor de diepe fenolpeeling Lip & Eyelid. Hierbij worden de rimpels rondom de mond aangepakt met een diepe fenolpeeling en de rest van het gezicht met een lichtere TCA-peeling. Haar ervaring deelt ze hier!

Voor de tca peeling

De ervaring en behandeling

Helmi (59): “Het was voor mij de eerste chemische peeling en er werd me verteld dat de reactie van mijn huid hierop dan ook heftiger zou kunnen zijn.

Na een fijn ontvangst werd de behandeling gestart. Ik kreeg duidelijke uitleg over wat er ging gebeuren en wat ik zou gaan voelen. De behandeling en de pijn viel me reuze mee. Het onprettigst vond ik nog het desinfecteren van de bovenlip met aceton. Meteen na de behandeling waren mijn lippen flink gezwollen (weet ik ook hoe het uit zou kunnen zien met lipfillers😊). Vervolgens werd de bovenlip en onderkin afgeplakt met doorzichtige tape voor het vochtverlies en mocht ik met een tas vol crèmes naar huis.

Dag 1 na de behandeling: Doordat de huid rondom mijn mond vochtig was, liet de tape steeds los maar was goed terug te plakken. Vandaag een bezoek gebracht aan MOOI kliniek voor het verwijderen van de tape en het aanbrengen van het gele poeder. Je voelt dat er iets gebeurd is in je gezicht maar ik had er weinig tot geen last van. Het enige vervelende was dat je je mond niet ver kan openen tijdens eten en drinken. Gebruik maken van een rietje tijdens het drinken werd sterk afgeraden vanwege uitwerking op lijntjes bovenlip doordat je je lippen gaat tuiten.

Dag 2 na de behandeling: Het eten en drinken blijft moeilijk en zodra je de mond wat verder open doet, scheurt het bij de mondhoeken en zijkanten. De plekken met de zonneschade, pigmentvlekken en de huid rondom mijn mond en kin zijn heel duidelijk en donkerder van kleur. Ook begint het gele poeder met velletjes los te laten. Dit is niet pijnlijk.

Dag 3 na de behandeling: Mijn gezicht is gezwollen rondom ogen, jukbeenderen en kaken. Verder niet pijnlijk maar de huid voelt trekkerig.

Dag 4 na de behandeling: Start van vervellen maar ook de start van een branderig gevoel van het gezicht, maar niet op de plekken waar het gele poeder is toegepast.

Dag 5 na de behandeling: Het gezicht voelt branderig en warm aan, ogen zijn gezwollen. De huid is pijnlijk na schoonmaken en insmeren met crème voelt niet fijn. Contact gezocht met de artsen en zij geven aan, na het zien van mijn foto, dat het er rustig uitzag maar dat de huid kan reageren op de crèmes omdat deze nog zwak is. Na een aantal dagen zou dit overgaan.

Dag 6 na de behandeling: IPhase creme zorgt voor een minder branderig gevoel maar mijn gezicht is nog steeds rood en iets gezwollen.

Dag 7 na de behandeling: Het vervellen zet nu goed door. Het gele poeder met korsten rondom mijn mond is al zo goed als weg, net zoals het branderige gevoel. Het begint te jeuken, een goed teken.

Het vervellen duurt best wel lang en het lijkt wel of ik op sommige plekken vaker dan een keer vervel. Dit heeft ermee te maken dat dit mijn eerste peeling is, aldus de arts. Ik was maar wat blij dat ik 2 weken vakantie had want ik voelde me er toch niet prettig bij om me in het openbaar te vertonen.

Het resultaat

diepe fenol peeling resultaat

TCA peeling voor en na

Ik ben echt heel blij met het resultaat. De zonneschade is goed aangepakt, de grote pigmentvlek onder mijn oog is volledig weg en de lijntjes op bovenlip zijn aanzienlijk minder geworden dus zeer tevreden met het resultaat! Met dank aan het behandelend team!

Helmi

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.