Water gevulde borstimplantaten

Tijdens het consult voor een borstvergroting informeren wij je uitgebreid over de verschillende borstimplantaten. Siliconen borstimplantaten zijn het meest bekend en gebruikt, maar wist je dat er ook met water gevulde borstimplantaten zijn? Doordat deze implantaten gevuld zijn met zoutwater, dat van nature ook al in ons lichaam voorkomt, winnen deze implantaten aan populariteit bij de dames. Plastisch chirurg René van der Hulst vertelt er graag meer over.

Water in plaats van siliconengel

Goed om te weten is dat het omhulsel van het borstimplantaat nog steeds van siliconen gemaakt is, maar dat de vulling verschilt. Watergevuld betekent met fysiologisch zout gevuld, ofwel zoutwater. Fysiologisch zout wordt bijvoorbeeld ook per infuus gegeven en het heeft dezelfde verhouding aan natrium zoals dat ook in ons lichaam aanwezig is.

Wat zijn de voordelen?

Met zoutwater gevulde borstprotheses worden al heel lang gebruikt als alternatief voor vrouwen die geen siliconen vulling willen. Het voordeel is dat er bij een eventuele lekkage alleen fysiologisch zout uitloopt dat gewoon uitgeplast kan worden. Daarnaast merk je het ook meteen als er een lekkage is omdat de borst dan gelijk kleiner wordt. Dit is bij een met siliconen gevulde prothese niet zo. Bij een scheurtje in het implantaat lekt de siliconen massa niet in het lichaam, waardoor je een lekkage minder snel opmerkt.

Waarom zou ik dan nog kiezen voor siliconen implantaten?

Een nadeel van watergevulde borstimplantaten is dat ze wat harder kunnen aanvoelen en ook makkelijker te voelen zijn. Met siliconen gevulde implantaten voelen het meest zoals natuurlijk borstweefsel: zacht en ook zacht bij aanraking. Het grootste deel van onze patiënten kiest daarom voor siliconen implantaten. Deze zijn veilig, heel stevig en betrouwbaar. Verder is er nog onvoldoende bewijs of er bij watergevulde prothesen minder vaak, in vergelijking met siliconengevulde prothesen, klachten voorkomen die horen bij BII of ASIA.

Verkies je liever een geheel natuurlijke borstvergroting? Dan is de borstvergroting met eigen lichaamsvet (lipofilling) mogelijk een optie voor je!

Laat je adviseren en informeren tijdens het consult

Vraag tijdens het consult gerust naar de mogelijke borstimplantaten en wat de voor- en nadelen zijn van elk soort. Er zijn geen prijsverschillen tussen siliconen borstimplantaten en de zoutwater borstimplantaten.

Voel je MOOI,
René

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Denk je na over een borstcorrectie?

    Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij vertellen je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen.