Het alternatief voor borstimplantaten: eigen vet

Regelmatig rijst de vraag of siliconen borstimplantaten wel veilig zijn. Waar moet je op letten als je borstimplantaten overweegt? Wat zijn de voor- en nadelen van borstimplantaten? Als je een borstvergroting overweegt, dan is het goed om je te verdiepen in de verschillende mogelijkheden en risico’s. Kies je voor implantaten of voor een alternatief?

Borstimplantaten

borstimplantaten

Goed om te weten is dat MOOI kliniek enkel werkt met borstimplantaten die medisch onderzocht en goedgekeurd zijn. Siliconenprotheses zijn een van de best onderzochte protheses, die in het lichaam geplaatst worden. De eerste siliconenprotheses werden al 60 jaar geleden geplaatst en sindsdien is er enorm veel onderzoek naar de voor- en nadelen gedaan.

Het grootste voordeel van borstimplantaten is dat je na de operatie meteen het resultaat ziet. Je hebt de mogelijkheid om in één operatie met meerdere cupmaten te vergroten. Borstimplantaten zijn er in vele soorten en maten, en daarnaast kunnen ze ook op verschillende manieren geplaatst worden. Elk mens is uniek en heeft andere wensen. Daarom is het ook niet mogelijk om via het internet te bepalen wat voor jou de beste oplossing is. Zoals bij elke ingreep is er een kans op complicaties. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen.

Alternatief: borstvergroting met eigen vet

Veel mensen weten niet dat er een alternatief is voor borstimplantaten, namelijk een borstvergroting met eigen vet. Een borstvergroting met eigen vet, wordt ook wel lipofilling genoemd. Deze behandeling wordt steeds populairder omdat deze borstvergroting wordt uitgevoerd met lichaamseigen materiaal. We halen vetcellen weg waar je deze kan missen, bijvoorbeeld uit je buik, benen of heupen. Het vet wordt vervolgens gebruikt om je borsten te vergroten. Een volkomen veilige methode én het resultaat is heel natuurlijk.

Voor en nadelen van lipofilling?

Een groot voordeel van lipofilling is dat het jouw eigen lichaamsweefsel is. De kans op klachten is nihil omdat jouw lichaam jouw weefsel herkent. Je nieuwe borsten voelen soepel en natuurlijk aan. Ook laat deze behandeling geen grote littekens achter.

Een nadeel van een borstvergroting met eigen vet is het volume dat (per keer) ingebracht kan worden beperkt is. Natuurlijk is het ook afhankelijk van jouw BMI en vetpercentage. Per operatie bereiken we een vergroting van een halve tot één hele cupmaat. Om bijvoorbeeld van cup A naar C te gaan, moet je meestal twee operaties ondergaan. Nog een nadeel is dat een percentage van het ingebrachte vet nog kan verdwijnen. Dit verschilt van persoon tot persoon.

Als je dus een zichtbare borstvergroting wenst, waarbij je meerdere cupmaten erbij krijgt, dan is een borstvergroting met implantaten wellicht de beste oplossing voor jou. De plastisch chirurgen van MOOI kliniek hebben ruime ervaring met beide methodes en kunnen je tijdens een consult goed adviseren over implantaten en alternatieven.

Voel je MOOI,
Andrzej

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Denk je na over een borstcorrectie?

    Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij vertellen je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen.