Borstvergroting bij ongelijke borsten: Esmee’s ervaringsverhaal

Vaak is er een klein verschil tussen je borsten en tepels. De ene borst is bijvoorbeeld net iets groter dan de ander of één van je tepels is iets groter of wijst een andere richting uit. Volledig symmetrisch zijn borsten nooit van nature, maar wat als het verschil wel heel erg groot is tussen je borsten? Je borsten zijn ongelijk. *Esmee merkte al vroegtijdig dat haar borsten ongelijk groeiden. Na lang wikken en wegen, liet zij haar borsten corrigeren middels een borstvergroting bij MOOI kliniek en deelt haar ervaring hier.

Ongelijke groei sinds de puberteit

Esmee (20 jaar): Ik was een jaar of 13 toen ik opmerkte dat mijn borsten niet gelijk groeiden. Mijn linkerborst bleef maar groeien en mijn rechterborst hield daar eerder mee op. Toen ik 15 jaar was, was het verschil al zo groot dat ik samen met mijn moeder naar de huisarts ging. Die verwees me eigenlijk door naar een plastisch chirurg in het ziekenhuis, maar voor zo’n operatie moet je sowieso 18 jaar oud zijn. Vanaf je 18e ben je voor de wet volwassen en bovendien zijn je borsten ook dan pas volgroeid.

borsten niet even groot

Opvullen en verbergen

Tot mijn 18e verjaardag probeerde ik mijn borsten altijd zo goed mogelijk te verbergen. Het verschil tussen links en rechts was zo groot (C cup en A cup), dat ik ook geen goede BH’s kon dragen. Die vulde ik trouwens altijd op. Mijn grotere borst hing ook best en dat vond ik natuurlijk ook niet zo mooi. Ik droeg altijd afgesloten kleding, ging nooit zwemmen en vertoonde mij het liefst niet in lingerie. Ook tijdens mijn relatie vond ik het lastig omdat ik me er toch voor schaamde.

Lange zoektocht naar een goede plastisch chirurg

Samen met mijn ouders heb ik veel research gedaan om mijn borsten te laten corrigeren. In 1,5 jaar tijd heb ik heel veel artsen gesproken en consulten gehad. Ik heb consulten gehad bij privé klinieken in België, in Nederland en ook in enkele ziekenhuizen. Steeds had ik geen goed gevoel over de voorgestelde aanpak. Heel veel plastisch chirurgen stelden voor om eenzijdig met een borstimplantaat te werken om het verschil op te heffen. Ik twijfelde sowieso heel erg over siliconen borstimplantaten, maar een borstvergroting met eigen vet (lipofilling) was voor mij ook geen goede oplossing. De arts vertelde dan dat ik 7 of 8 keer vet moest laten terugplaatsen omdat het verschil tussen beide borsten zo groot was. Al met al, had ik er telkens geen goed gevoel over.

Een andere aanpak bij MOOI kliniek

Mijn vader kwam met MOOI kliniek en in het bijzonder, plastisch chirurg Marleen Meesters. Daar had hij veel goede verhalen over gehoord, dus ik boekte een consult bij haar. Tijdens dit consult met dr. Meesters had ik voor het eerst het gevoel dat er écht naar mij geluisterd werd en goed gekeken werd naar mijn lichaam. Ik wilde geen grotere borsten, ik wilde gelijke borsten.

Dr. Meesters keek echt naar wat zij moest doen om een mooi resultaat te krijgen. Zij kwam met een aanpak die ik in die 1,5 jaar tijd nog niet eerder gehoord had: werken met 2 borstimplantaten en een enkelzijdige lift en tepelcorrectie (voor mijn hangende grote borst). Door de implantaten zouden mijn borsten toch iets groter worden – dat was niet te voorkomen vertelde ze – maar door deze aanpak zouden mijn borsten wel mooi en zo goed als gelijk worden.

Tijdens dit consult hoorde ik ook voor het eerst over de vele verschillende soorten borstimplantaten die er waren. De vorm, vulling, doorsnede, dikte etc. Ik vond het fijn dat alles besproken werd, ook de risico’s en mogelijke complicaties. Ik koos voor Ergonomix borstprothesen omdat deze een natuurlijker resultaat zouden geven dan de ronde prothesen.

Ga ik het wel mooi vinden?

Ik vond het super spannend om me te laten opereren. Hoewel ik het wel écht wilde, zag ik enorm tegen de operatie op. Onder narcose gaan was wel een dingetje en ik vond het ook lastig om niet te weten hoe het resultaat ging worden. Ga ik het wel mooi vinden?

Qua voorbereiding had ik vanalles geregeld. Vrij genomen van het werk, iemand geregeld die mij kon verzorgen na de borstcorrectie en ik had een zwangerschapskussen in huis gehaald. Tip! Het zwangerschapskussen is echt heel fijn tijdens je herstel.

De operatie en daarna

Op de dag van de operatie ben ik super goed opgevangen door de assistentes. Het contact met de anesthesist vond ik heel prettig. Hij stelde me echt gerust.

Van de operatie zelf krijg je natuurlijk niets mee. Voor mijn gevoel was deze zo achter de rug. Ik had verwacht dat ik veel pijn zou voelen als ik wakker werd, maar dit viel reuze mee!

Toen ik mijn borsten voor het eerst zag moest ik huilen. Niet van geluk… Ik vond ze echt extreem groot en dat was niet wat ik wilde. Wat heb ik gedaan!? Achteraf bleek dat mijn borsten echt heel gezwollen waren en na een dag of 3 neemt de zwelling langzaam af. Elke dag werden ze mooier.

Het herstel en het resultaat

Mijn herstel verliep wel voorspoedig. Ik had geen pijn, maar wel veel ongemak. Je hebt overal hulp bij nodig: opstaan, douchen, naar het toilet gaan… Je moet in een rechte positie slapen en eigenlijk mag je twee weken lang niks.

borstvergroting en borstlift

Het litteken geneest mooi binnen 1 jaar en is daarna minder zichtbaar.

ongelijke borsten groot verschiltubulaire borstcorrectie

Nu ben ik alweer 3,5 maand verder en heb ik mijn laatste nacontrole bij MOOI gehad. Het litteken op mijn linkerborst moet nog wat uitrijpen, maar de vorm is zo verbeterd! Hij hangt niet meer! Ik ben heel gelukkig met het resultaat, voor mij zijn ze nu al perfect!

Esmee

*Esmee wilde graag anoniem blijven en deelde haar ervaring en verhaal onder een fictieve naam.

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Denk je na over een borstcorrectie?

    Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij vertellen je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen.