Peeling Easy Phen Very Light: ervaring en herstel per dag

De Easy Phen Very Light peeling (EPVL) is een chemische peeling om vorderende huidveroudering en te behandelen. Je huidstructuur verbetert door deze diepe peeling en wordt ook onderhuids gelift en verstrakt waardoor rimpels vervagen. Zodra je huid hersteld is, ziet deze er gladder, zachter en strakker uit. Ook huidverkleuringen verminderen aanzienlijk. In overleg met de arts koos Yvonne voor de EPVL omdat ze een algemene huidverjonging wilde en weinig tot geen last had van pigmentvlekken.

voor foto peeling

Voor de behandeling

Haar herstel van dag tot dag beschrijft ze als volgt:

De behandeling viel erg mee. Mijn gezicht voelt vooral warm en rood. Na de behandeling heb ik redelijk geslapen, wel op mijn rug gelegen.

Pijnscore 4

Dag 1 na de peeling

Mijn huid is al iets minder rood, wel wat rode plekken onder mijn ogen en de zijkant van mijn gezicht is gevoelig. Normaal draag ik lenzen en die mag ik nu niet dragen. Ik heb hoofdpijn van het dragen van mijn bril. Een frisse neus halen met pet op, sjaal en zonnebril op om mijn huid te beschermen. Voor het slapen gaan is het gezicht meer opgezet/gezwollen.

Pijnscore 4

Dag 2 na de peeling

Opgezet strak gezicht. Dit voelt vooral raar rond de mond. De huid voelt heel strak en ik kan mijn mond maar een klein stukje openen. Onder de kin komen er al kleine velletjes. Voor het eerst weer mijn lenzen weer in: heel fijn.

Pijnscore 2

Dag 3 na de peeling

Het vervellen zet door, mijn mondhoeken zijn stuk. Gebeld met MOOI kliniek, ik mag er vaseline op smeren. Eten gaat lastig, mijn mond kan niet ver open. Dan maar havermoutpap en smoothies eten. Mijn huid voelt superstrak aan, ziet er uit als perkament en moet dus ook nog gaan barsten. Rare vorm mond en geen gezichtsuitdrukkingen.

Pijnscore 0

Dag 4 na de peeling

Het vervellen zet goed door, vooral nu rond de mond. Eten is nog steeds lastig. Een korst bij mijn mondhoek door spanning op het vel. Goed ingepakt ’s avonds naar theater gegaan, verscholen achter sjaal.

Pijnscore 0

Dag 5 na de peeling

Elke dag is het weer wat beter. 10 km ingepakt gewandeld. Tijdens het wandelen viel de korst bij mijn mond er af. Het vervellen gaat goed door. Ik trek niet aan de vellen maar knip ze af.

Pijnscore 0

Dag 6 na de peeling

En weer een hoop vellen eraf. Controle bij MOOI kliniek gehad, het proces gaat goed. Geen crème meer smeren op de vellen, oog make-up mag weer op en sporten mag ook weer (gelukkig).

Pijnscore 0

Dag 7-10 na de peeling

Vanaf nu gaat het sneller en sneller. Op woensdag en donderdag nog wat vellen onder de ogen en op zaterdag is alles weg.

Pijnscore 0

chemische peeling resultaat

Na de peeling.

Yvonne

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.