PLASTISCH CHIRURG

Dr. Mark Smeulders

De wetenschap heel direct impact te hebben op het welzijn van een patiënt is voor mij de beste motivatie om mijn vak elke dag met plezier uit te voeren. "

Over Mark

‘Ik ben sinds 2016 plastisch chirurg met de aandachtsgebieden reconstructieve en hand-, polschirurgie. Vanuit mijn eerdere studie bewegingswetenschappen raakte ik gefascineerd door hand- en polsproblematiek, waarbij het samenspel van zoveel botten, pezen, spieren en ligamenten erg nauw luistert om goed te functioneren. Zodra ik mijn promotie op het gebied van spierbiomechanica van de spastische hand aan de afdeling plastische, reconstructieve en handchirurgie van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam had afgerond, besloot ik om geneeskunde te gaan studeren. Ik had inmiddels gezien hoeveel een plastisch chirurg voor een patiënt kon betekenen, ook bij het behandelen van hand- en polsproblemen. Ik ben blij dat ik die bijdrage nu kan leveren.

Na enkele jaren gewerkt te hebben als staflid in Amsterdam en in The Hand Clinic ben ik begin 2018 naar het Zuyderland gekomen. Hier werk ik sindsdien met heel veel plezier in een hecht team van collega’s. Het Zuyderland biedt als groot perifeer ziekenhuis alle specialistische zorg op het gebied van reconstructieve en hand- en polszorg. Mijn uitdaging is om binnen deze problematiek samen met de patiënt te kiezen voor de meest optimale behandeling. waarbij het kunnen functioneren in het dagelijks leven, werk, of sport voorop staat.’

Opleiding

Mijn opleiding heb ik gevolgd in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis in Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum, het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk en het Antoni van Leeuwenhoek in Amsterdam. Direct na mijn opleiding heb ik een Hand Trauma Fellowship gedaan in Kaapstad. Gedurende die periode heb ik veel ervaring opgedaan binnen dit zeer specialistische vakgebied. Inmiddels ben ik European Board Certified Hand Surgeon.

Aandachtsgebieden

  • ooglidcorrecties
  • reconstructieve chirurgie
  • hand/pols specialist

Promotie

1 December, 2004: Introducing intraoperative direct measurement of muscle force and myofascial force transmission in tendon transfer for cerebral palsy. Faculty of Medicine, University of Amsterdam. Promotores: prof.dr. CMAM van der Horst, prof.dr. PAJBM Huijing; co-promotor; dr. JJ Hage.

Wetenswaardigheden

Ik woon met veel plezier met mijn vriendin en drie kinderen in Maastricht. Ik sport graag, voel het liefst de natuur om me heen en ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Lid van:

  • Bestuurslid Ned Ver Handchirurgie
  • Commissielid van opleidingscommissie NVPC
  • Lid Wetenschappelijke Raad Zuyderland

Ik spreek Nederlands, Engels en Duits.

Ga naar de bovenkant