Sport-BH na borstvergroting

Na je borstvergroting moet je nog even wachten voordat je mooie BH’s kan gaan dragen. Een nieuw setje shoppen kun je beter nog 6 tot 8 weken uitstellen. Tijdens de voorbereidende gesprekken die wij als medisch hulpverleners voeren met patiënten over een borstvergroting, komt er vaak één specifiek voorbereidingsadvies naar boven; koop een sport-BH voor na de ingreep. Deze sport-BH dient tot 6 weken na de ingreep gedragen te worden, daarom is het belangrijk dat je zo volledig mogelijk geadviseerd wordt over de aankoop van de juiste sport-BH.

Waarom is een sport-BH van belang na een borstvergroting?

Sport-BH’s hebben geen beugel in de onderrand van de BH zitten. Bij een borstvergroting maken wij kleine incisies aan de onderzijde van de borst. Als er dan vervolgens een beugel op de wond wordt aangebracht kan dit zorgen voor frictie, waarbij irritatie van de wonden. Om dit te voorkomen is het gebrek aan een beugel van een sport-BH van belang.

Daarnaast is het belangrijk dat er na de ingreep voldoende steun wordt gegeven op de borsten. Hierdoor is de kans op vochtophoping kleiner, maar ook zorgt dit voor minder spanning op de wondgenezing.

Waar moet een sport-BH aan voldoen?

Terwijl je nog slaapt doen wij je na de ingreep jouw gekochte BH aan. Om je zo min mogelijk te moeten verplaatsen gedurende de narcose en een zo goed mogelijk resultaat te bereiken, hebben een paar aspecten van de sport-BH onze voorkeur:

 • De BH dient voldoende steun te geven, waarbij het van belang is dat de BH mooi aansluit op jouw borsten na de borstvergroting, maar zeker niet te groot is.
 • De BH dient te zijn voorzien van een voorsluiting. Indien niet het geval is, zullen wij je rechtop moeten zetten terwijl je slaapt.
 • Het is handig als de BH-bandjes los te maken zijn, zodat wij jouw armen niet te veel hoeven te verplaatsen in je slaap.
 • Voor jou zijn donkere BH-kleuren prettiger, mocht er sprake zijn van minimale na-lekkage van de incisie.

Welke sport-BH raden wij aan?

Wat betreft compressieve kleding voor na onze operaties raden wij vanuit MOOI vaak kledingstukken uit van EmdaWear. EmdaWear maakt specifiek voor dit soort operaties kleding, die ook kunnen worden gebruikt na bijvoorbeeld een buikwandplastiek of liposuctie. Op de website, emdawear.nl, zijn in de shop 17 verschillende compressieve BH’s te vinden. Hiervan raden wij de Bonnie variant aan. Deze variant heeft niet alleen de nodige voorsluiting, maar heeft ook afstelbare bandjes die aan de voorkant kunnen worden versteld. Voor ons als plastisch chirurgen is dit ideaal. Ook horen wij vaak van cliënten dat deze BH’s comfortabel zijn en relatief goedkoop.

Wat we aanraden voor na de ingreep

Gedurende de eerste 6 weken na de ingreep adviseren wij je de sport-BH van EmdaWear dag en nacht te dragen. In deze 6 weken is het belangrijk de borsten nog niet te veel belasten met lichaamsbeweging en vooral de rust te geven om te herstellen. Na deze 6 weken mag je je dagelijkse bezigheden, zoals onder andere sporten, rustig aan weer op gaan bouwen. Je mag dan ook, op geleide van hoe het je bevalt, weer beugel-BH’s gaan dragen. Ook bij het sporten hoef je niet per se een compressieve sport-BH te dragen zoals de EmdaWear BH’s. Normale sport-BH’s mogen ook, maar kijk vooral naar wat jou het meest bevalt.

Welke maat heb je nodig?

Je exacte BH maat weet je pas na de operatie. De BH maten van Emdawear gaan van XS tot aan 2XL. Op hun website vind je ook een maattabel. Je meet je huidige omvang (onder je borst). Kies de omvang niet te krap, comfort is wel zo prettig na de ingreep. Tijdens het consult kan onze plastisch chirurg jou een goede indicatie geven van je benodigde nieuwe cupmaat.

Overige tips

 • Na een borstcorrectie krijg je één sportbeha van MOOI kliniek.
 • Schaf zelf minimaal 2 sportbeha’s aan zodat je ze dagelijks kunt verwisselen en wassen.
 • Kies voor 2 verschillende modellen sport BH’s. Dit maakt het dragen comfortabeler omdat elke BH een andere drukverdeling heeft. Je vermindert de kans op drukplekken.
 • Twijfel je over jouw gekozen postoperatieve beha? Laat hem dan even door ons checken.

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht je nog vragen hebben dan horen we het graag.

Voel je MOOI,
Marleen

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Plastisch chirurg

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

  Denk je na over een borstcorrectie?

  Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij vertellen je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen.