Siliconen borstimplantaten

Het belang van genuanceerde berichtgeving en solide onderzoek

Berichtgeving in de media over borstimplantaten is vaak ongenuanceerd en onevenredig gefocust op potentiële gevaren. Aan de hand van een veelbesproken onderzoek naar siliconen borstprothesen laten de auteurs van dit artikel zien hoe gebrekkige onderzoeksmethodologie kan leiden tot een vertekend beeld van de risico’s.

Ongenuanceerde berichtgeving op basis van gebrekkig onderzoek leidt tot onnodige onrust bij vrouwen met een siliconen borstimplantaat. Plastisch chirurg Michelle ging in gesprek met René over borstporthesen. Wat wordt er besproken? Onder andere:

  • Klachten bij borstprothesen: hoe wordt dat onderzocht?
  • Is er een verband tussen klachten en borstprothesen?
  • Verdwijnen de klachten als je de borstprothesen verwijderd?
  • Zijn borstprothesen veilig?

Bekijk hier gehele vlog voor de antwoorden op die vragen! 

Voel je MOOI,
Michelle en René

BRON: Ned Tijdschr Geneeskd. 2022;166:D6515

 

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Plastisch chirurg bij MOOI kliniek

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Denk je na over een borstcorrectie?

    Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij vertellen je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen.