Ben ik te jong voor een ooglidcorrectie?

Ben ik te jong voor een ooglidcorrectie? Dit is een vraag die we regelmatig horen als mensen voor een ooglidcorrectie komen. Waar wij met name naar kijken is hoeveel last mensen van de oogleden hebben. Dit varieert van vermoeide blik, zware, vermoeide ogen tot forse gezichtsveld vermindering waarbij iemand niet meer goed vooruit kan kijken. Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je weinig klachten hebt maar de overhangende oogleden gewoon niet mooi vindt.

De ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie

Bij het ouder worden neemt de elasticiteit van de huid af, de huid wordt slapper. Daardoor gaan de oogleden hangen en kun je klachten krijgen van zware ogen, vermoeide ogen, traanogen etc. Dit kunnen een redenen zijn om een ooglidcorrectie te ondergaan. Het kan echter ook zo zijn dat je het gewoon niet mooi vindt zonder dat je veel klachten hebt. De leeftijd is iets minder van belang. Bij de een zullen de klachten wat vroeger optreden, bij de ander iets later.

Er is dus geen ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie! Wanneer je wilt weten of je in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie is het het handigst om een afspraak maakt met een plastisch chirurg. Deze kan in samenspraak met jou bepalen of het nodig is, of je verbetering kunt verwachten en wat het resultaat zal zijn van een behandeling. Meer weten? Neem contact op met de MOOI Kliniek en maak een afspraak!

Voel je MOOI,
John

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.