Ervaring borstvergroting: Laura’s verhaal van operatie tot herstel

Ik liep al een hele tijd rond met het idee om mijn borsten te vergroten. Het begon zeker een jaar of 9 geleden, ik was toen 18 jaar. Ik bemerkte dat mijn vriendinnen veel meer borstontwikkeling hadden dan dat ik had. Iedereen zei dan wel dat ik bij mijn kleinere borsten een strakke buik had, maar ik had zelf eerder het gevoel dat ik “uit verhouding was” met de rest van mijn lichaam.

Angst voor de narcose

Hoewel ik graag een borstvergroting zou willen doen, hield de angst voor de narcose mij tegen. Ik had enorme angst ontwikkeld door de horror verhalen die overal te lezen waren over diverse operaties. Kreten als: “ik heb de gehele operatie meegekregen, maar kon niks zeggen” of “ik ging een operatie in en werd een aantal dagen/weken later wakker op de IC”, weerhielden mij ervan om de operatie te ondergaan, puur vanwege angst voor narcose en mogelijke complicaties.

Ik bleef hierdoor het consult voor de borstvergroting maar uitstellen. Ondertussen verscheen ik liever niet in het openbaar in een bikini. Zo ben ik de laatste twee jaar voor de operatie niet meer naar een openbaar zwembad geweest, alleen wanneer ik er echt niet onderuit kon, maar ook dan was het altijd een mentaal gevecht.

Borstvergroting ervaring

Toch de knoop doorgehakt

Op vakantie had ik er opeens genoeg van. Ik wilde toch echt iets aan mijn borsten laten doen. Mijn vriend kende een plastisch chirurg en zo begon mijn zoektocht naar een goede kliniek om het eerste consult te plannen. Ik kwam uit bij MOOI kliniek en ik verdiepte me voornamelijk in de artsen zelf. Ik vond het belangrijk dat ik daar een goed gevoel over had. Je vertrouwt er immers je lichaam aan toe.

Bij MOOI kliniek voelde ik me gehoord

Voor het eerst voelde ik me echt gehoord. Eindelijk een arts die aangaf mijn probleem te zien en zich kon voorstellen dat ik er iets aan wilde laten doen. Ik vond Michelle Feijen erg empathisch en eerlijk. Tijdens het consult werd alles goed uitgelegd, van de locatie van de implantaten (plaatsing), de mogelijke risico’s en complicaties en het herstel. Na het consult heb ik geen seconde meer getwijfeld en direct aangegeven dat ik het wilde doen.

Uiteindelijk heeft Marleen Meesters mij geopereerd, maar dit kwam puur omdat er geen duidelijke datum vanuit het Zuyderland naar voren kwam (i.v.m. corona). Ik heb toen ook een intake met Marleen gehad en dat voelde ook heel goed.

borstvergroting herstel ervaring

Anderen vonden mijn lichaam mooi, maar ik vond het verschrikkelijk zo!

Dag van de operatie

Ik had eigenlijk best goed geslapen, maar had me voorgenomen om toch iets rustgevends te vragen voor de operatie. Mijn grootste angst was nog altijd de narcose. Uit ervaringen van andere mensen begreep ik dat zij meestal bang waren voor de pijn van en na de operatie, maar dat nam ik voor lief.

Ik wist dat ik geen begeleiding mee mocht nemen de afdeling op, dit maakte het voor mij alleen nog maar spannender. Toen ik uiteindelijk op de kamer lag, een mooie 1-persoonskamer, kwam er vrij vlot een verpleegkundige bij me. Nadat deze mijn premedicatie en parameters had gecontroleerd, kon ik +/- 1 uur later naar de recovery. Hier werd mijn infuus geprikt en was de sfeer zo ontspannen, dat ik er ook rustig van werd.

Eenmaal in de operatiekamer hoorde ik aan de piepjes van de monitor, dat ik lichamelijk toch wel meer gespannen was, dan dat ik mij bewust besefte.

Nadat er nog een grapje gemaakt werd over de narcose, ben ik mijns inziens, rustig inslaap gebracht. Zoals iedereen dat ervaart; was ik voor mijn gevoel 5 seconde later weer wakker. Ik heb hier mijn vriend en ouders mogen bellen en ben ongeveer 30 minuten later naar de kamer gebracht.

Nadat ik hier een aantal uren ben verbleven en Marleen Meesters nog bij mij is geweest, mocht ik naar huis. Deze dag is me ondanks alles 1000% meegevallen.

na de borstvergroting

Direct na de operatie

Herstellen

Na de operatie waren mijn borsten wel wat pijnlijk. Vooral de eerste dagen zijn wat pittiger. Ik had moeite met overeind komen, voelde het litteken trekken en soms voelde ik enorme pijnscheuten en steken in mijn borst. Omdat ik niet zeker wist of dit normaal was, nam ik contact op met MOOI kliniek. Hier stelde ze mij gerust, dat dit er allemaal bij hoorde.

Mijn tip is om je goed voor te bereiden op je herstel. Ik had 3 weken vrij genomen van het werk en ik had er ook voor gezorgd dat er de eerste dagen iemand was om mij te helpen. Anders ga je te snel over grenzen heen. Verder had ik een voedingskussen besteld, omdat ze aangaven dat ik niet op mijn zijde mocht slapen. Ik weet van mezelf dat ik vrij bewegelijk ben als ik slaap en met dit kussen lag ik zeer comfortabel “gefixeerd” op mijn rug.

Het herstel is voorspoedig gegaan. Ik merkte dat ik steeds meer kon zonder dat ik een trekkend gevoel aan het litteken onder mijn borst had. Na de aanbevolen tijd ben ik ook weer langzaam begonnen met fitnessen, dit deed me erg goed. Ik was immers toch een beetje bijgekomen van het niks (mogen) doen en wilde er net naartoe werken dat ik weer tevreden met mijn lichaam kon zijn.

Resultaat: van 75B naar 75E

van B naar D E cup

Het resultaat, kort samengevat; PRACHTIG! Ik ben zo gelukkig met de keuze die ik gemaakt heb, voor de kliniek, de operateur en natuurlijk de ingreep. Ik kwam van een 75B cup en heb nu een mooie 75E cup.

Het heeft mij een enorme boost in mijn zelfvertrouwen gegeven en dit had ik echt nodig. De implantaten zijn nu ook mooi natuurlijk ingedaald, dus spreek alleen maar vol lof over alles wat betreft de ingreep en de mensen die het mogelijk gemaakt hebben.

Heel heel erg bedankt!

Laura

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Denk je na over een borstcorrectie?

    Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij vertellen je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen.