Buikwandcorrectie na extreem afvallen

Toen ik bezig was met afvallen merkte ik al dat mijn buik heel erg aan het veranderen was. Ik kreeg steeds meer overtollig vel. In totaal ben ik zo’n 50 kilo afgevallen. Natuurlijk was ik supertrots met dit resultaat, maar de hoeveelheid huidoverschot was allesbehalve mooi. Het zag er gewoon niet uit en ik voelde me ellendig elke keer als ik in de spiegel keek.

Ongelukkig en ongemakkelijk

In de weken na het gewichtsverlies merkte ik pas echt hoe ongelukkig en ongemakkelijk ik me voelde zonder kleren aan. Deze situaties probeerde ik dan ook zoveel mogelijk te vermijden. Ook tijdens het aankleden word je continu geconfronteerd met je lichaam.

Steeds die vellen in je ondergoed duwen…

Steeds die vellen in je ondergoed duwen… en bovendien had ik last van smetplekken en roodheid. Daarom ben ik bewust gaan nadenken over de diverse mogelijkheden om er wat aan te gaan doen.

voor foto buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie laten doen?

Ik heb me eerst verdiept in de mogelijkheden en heb ook gekeken naar de eventuele resultaten (voor en na foto’s van anderen). Na geruime tijd op gewicht te zijn gebleven ben ik uiteindelijk met mijn huisarts gaan praten. Hij heeft me doorverwezen naar de plastische chirurgie in het ziekenhuis in Heerlen. Daar sprak ik dr. Booi tijdens het spreekuur en ik voelde me eigenlijk meteen op mijn gemak. Dat was voor mij een hele opluchting. Ik hoefde toen ook niet meer verder te kijken of me verder te oriënteren. Ik had wel al meer opties bekeken maar heb het daarbij gelaten.

Bij dr. Booi heb ik meteen alle mijn mogelijkheden bekeken en wensen besproken. Niet alleen mijn buikwandcorrectie, maar ook een bovenbeencorrectie, borstlift en bovenarmcorrectie. Wat voelde het goed om dit te kunnen bespreken! Tijdens dit gesprek werd ook de MOOI kliniek besproken omdat niet alle ingrepen vergoed zouden worden door de zorgverzekering. Dus toen alle aanvragen de deur uit waren ben ik me gaan inlezen over MOOI kliniek.

De dag van de buikwandcorrectie

De dag van de buikwandcorrectie was voor mij een heel bijzondere dag! Ik was zo blij en opgelucht dat ik mocht gaan en geholpen zou worden. Het klinkt misschien raar maar voor mij was het een feestje dat ik mocht gaan.

Natuurlijk heb je na de correctie wat last maar het is prima te doen! Deze tijdelijke ongemakken wegen niet op tegen het mooie dat je ervoor terugkrijgt!

Life changing resultaat

na foto buikwandcorrectie

extreem afvallen buikwandcorrectie

Het resultaat is geweldig, ik kon me niet beter wensen. Ik kan het alleen maar aanraden om te laten doen. De ingreep heeft mijn leven echt veranderd en daar ben ik heel dankbaar voor en blij mee. Als ik nu in de spiegel kijk, geniet in van een normale, platte buik! Geen overtollig vel meer, geen smetplekken en geen schaamte meer voor mijn buik. Ook de littekens zijn heel goed genezen en zie je nu nog maar amper.

Het is zo mooi geworden, dus ik kijk vol vertrouwen de volgende twee ingrepen tegemoet. Hopelijk hoef ik daar niet meer te lang op te wachten (ivm corona) en gaat het snel gebeuren!

Evelyn

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Je eigen lichaam weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij vertellen je graag tijdens een vrijblijvend consult wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen.