Wat een ooglidcorrectie met je doet

Als men kiest voor een bovenooglidcorrectie is meestal sprake van overhangende oogleden die het zichtveld van de patiënt licht belemmeren met eventueel ook vermoeidheid tot gevolg. Vanuit esthetisch oogpunt ziet de patiënt er vermoeider of ouder uit. Dit kan een negatief zelfbeeld veroorzaken. Het doel van een bovenooglidcorrectie is dan ook een frisse en uitgeruste blik, het verminderen van vermoeidheid, hoofdpijn en verbeteren van het zichtveld. Bij een onderooglidcorrectie worden voornamelijk wallen en rimpels aangepakt en dit heeft voornamelijk een esthetisch effect. Beide ooglidcorrecties zorgen daarmee voor een mooi resultaat vanuit medisch, esthetisch en psychologisch oogpunt.

Ouderdomskwaaltje

“Ondanks het feit dat deze klachten vallen onder de zogenaamde ouderdomskwaaltjes, wordt het als een serieus probleem ervaren. Gelukkig is dit eenvoudig te verhelpen en vanuit sociaal oogpunt zeer geaccepteerd. Het mooiste van mijn vak als plastisch chirurg, is dat bij de behandeling altijd rekening wordt gehouden met vorm en functie. Of het nu om een reconstructieve behandeling gaat of een esthetische ingreep, bij beide is er creativiteit en finesse nodig voor een optimaal resultaat. Vanuit mijn vakgebied kijk ik vooral vanuit medisch en esthetisch oogpunt naar de patiënt. De psychologische effecten zijn echter ook zeer positief. Retrospectief geven patiënten vaak aan, wellicht te lang te hebben gewacht met de keuze voor de behandeling, omdat de hersteltijd kort is en het zelfbeeld sterk verbeterd. Sommige patiënten voelen zich letterlijk een ander mens en hebben minder gezondheidsklachten. Op de website van onze kliniek staan diverse referenties hierover”. Aldus dokter Darren Booi, plastisch chirurg en medisch directeur bij MOOI kliniek.

“Ik ben heel blij dat ik de stap durfde te zetten. Ik ben er een ander mens van geworden. Mijn ogen zijn weer te zien. Het was ook een prettige ervaring, een fijne en zelfs gezellige sfeer. Mijn familie en vrienden zijn verbaasd dat mijn oogleden zo snel genazen”. Aldus een van de patiënten

Over MOOI Kliniek

“MOOI kliniek werkt met een uniek best-of-both-worlds-concept voor veilige hoogstaande esthetische zorg in Limburg. Het team bestaat enkel uit zes goed opgeleide, erkende en bijzonder bekwame plastisch chirurgen. Dokter Darren Booi heeft geneeskunde gestudeerd aan de universiteit van Maastricht en heeft zich bij het MUMC gespecialiseerd als plastisch chirurg. In 2013-2014 heeft hij een Fellowship gevolgd van de Amerikaanse esthetische vereniging van plastische chirurgen (ASAPS) in New York en Dallas. Sinds 2012 werkt dokter Booi bij Zuyderland en bij het MUMC (Het Maastricht UMC+). Bij MOOI Kliniek is dokter Darren Booi een veel gevraagde plastisch chirurg en één van de mede oprichters. “Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste. Onze plastisch chirurgen hebben brede kennis en ervaring en zijn tevens werkzaam in de ziekenhuizen MUMC, Zuyderland en VieCuri”, aldus dokter Darren Booi.

Lees hier meer over ooglidcorrecties!

Mocht je n.a.v. deze blog nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op voor advies.

Voel je MOOI,
Darren

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.