Een glimlach op je gezicht als je ziet hoe MOOI je borsten zijn geworden.
Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Na de borstvergroting trek je hopelijk met meer zelfvertrouwen een bikini aan, kijk je met trots naar je nieuwe boezem in de spiegel en voel je je mooi in alle kleding die je draagt. Omdat je een borstvergroting met borstimplantaten overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.
Wanneer een borstvergroting met implantaten?
Je stoort je aan je borsten, of je bent er onzeker over omdat ze relatief klein zijn, hangen of ongelijk zijn. Een borstvergroting kan dan een oplossing zijn waar je de rest van je leven plezier van gaat hebben. Soms wordt een borstvergroting gecombineerd met een borstlift wanneer je borsten erg hangen door bijvoorbeeld gewichtsverlies of een zwangerschap. Tijdens het consult kijken we niet enkel naar je gewenste cup-maat (het volume), maar ook naar de vorm en de gewenste stand van je borsten.
Jouw keuze
Niemand kan voor jou bepalen hoe jij je voelt en hoe jij denkt over jouw borsten. Wat voor jou klein is, is voor een ander misschien wel prima. Wat jij echt niet mooi vindt aan jezelf, vindt een ander meestal wel meevallen. Bij MOOI kliniek hebben we aandacht voor jouw verhaal. Onze missie is niet zo zeer om jou MOOIer te maken, maar om jezelf MOOI te laten voelen.
HET BEHANDELTRAJECT
Van consult tot nieuwe borsten
Maak eerst een afspraak
Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.
Of bel: 043 311 8708
Het consult van A tot Z
Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw borstvergroting te bespreken. Schrijf van tevoren je wensen en vragen op zodat je deze kunt stellen bij het gesprek. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in borstvergrotingen. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals de borstimplantaten en waar het sneetje komt (dat kan in de huidplooi onder de borst of via een sneetje in de oksel of naast de tepel). In alle gevallen zorgen we voor een nauwelijks opvallend litteken.
Tijdens het consult kun je ook uitgebreid borstprotheses passen en kijken we wat het beste bij jouw lichaam past. Hiervoor meet de arts ook de huidige borsten op. We vinden het heel belangrijk dat je een goed gevoel hebt over je keuze van prothese. Twijfels? Laat het ons dan weten.
We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige borstvergroting: van ons eerlijk advies, het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.
Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.
De borstoperatie
De borstvergroting vindt plaats onder algehele narcose zodat je er niets van voelt. De anesthesist brengt je op de OK onder narcose. De prothese wordt geplaatst onder het borstweefsel of deels onder de borstspier en de sneetjes worden gehecht. De ingreep duurt één tot twee uur. Na de operatie krijg je een sport-bh aan en word je naar de uitslaapkamer gebracht.
Je kunt na de ingreep meestal dezelfde dag nog naar huis. Gaat het goed en voel je je goed dan kun je na controle naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. Je bent vooraf al goed geïnformeerd over onze nazorg en het herstel.
Nazorg en herstel
Voor de operatie ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. Na de operatie voelen je borsten gespannen en misschien wel pijnlijk aan. Dat gevoel wordt binnen een paar dagen minder. De littekens kunnen na de ingreep tijdelijk rood en gezwollen zijn. Het is belangrijk om het de eerste weken rustig aan te doen en niet te tillen of je zwaar in te spannen.
Je komt regelmatig op controle bij MOOI kliniek. Het is belangrijk direct een optimaal ondersteunende bh te dragen; wij zullen je hierover informeren. Na twee weken verwijderen we de hechtingen. Ook na de operatie en buiten de controles om, staan wij altijd voor je klaar als je vragen hebt! In onze kliniek zijn de lijntjes kort en helpen wij je zo snel mogelijk.
In de meeste gevallen kun je na twee weken weer aan het werk. Na zes weken kun je langzaam weer met sporten beginnen en ben je waarschijnlijk weer volledig actief. Lees hier meer over de nazorg en leefregels na een borstvergroting.
De borstimplantaten die wij plaatsen
Bij MOOI kliniek kiezen onze plastisch chirurgen voor prothesen van het merk Motiva (siliconen), B-lite of voor water gevulde borstimplantaten. Deze prothesen zijn uitgebreid getest en hebben een optimale vormvastheid met een natuurlijk gevoel. Tijdens het consult nemen wij uitgebreid de tijd om de borstimplantaten te passen en te bespreken: welke soorten zijn er, wat zijn de plaatsingsmogelijkheden en het geadviseerde volume.
Wil je op een natuurlijke manier je borsten vergroten, dan kun je ook lipofilling van de borst overwegen. Een bijkomend voordeel van deze techniek is dat er overtollig vet van ongewenste locaties naar de borsten verplaatst wordt. Het is in veel gevallen een uitstekend alternatief wanneer je geen borstimplantaten wilt.
REGISTRATIE BORSTIMPLANTATEN
Belangrijk: Al onze borstimplantaten worden geregistreerd in het kwaliteitsregister DBIR. Door middel van het DBIR-systeem zijn plastisch chirurgen in Nederland wereldwijd koploper als het gaat om de landelijke registratie van borstimplantaten. Met dit registratiesysteem nemen de fabrikanten, de NVPC en de registrerende plastisch chirurgen hun verantwoordelijkheid om de kwaliteit van zorg voor vrouwen met borstimplantaten te borgen. Via www.implantaatcheck.nl kun je jouw borstimplantaten terugvinden via het serienummer van jouw implantaat.
Vanaf 1 januari 2019 is de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg van kracht. Sindsdien worden alle implantaten ook in het Landelijk ImplantatenRegister (LIR) geregistreerd. Mocht er een veiligheidsrisico ontstaan rondom een implantaat, dan staat in de LIR welke personen het implantaat dragen.
Plaatsing voor of achter de spier?
Bij de keuze om de implantaten voor of deels achter de borstspier te plaatsen, speelt de keuze van het implantaat (rond of anatomisch) een belangrijke rol. Er zijn aanwijzingen dat het plaatsen van de prothese achter de borstspier (dual plane) minder vaak tot kapselvorming lijdt, maar is de eerste weken wel vaak iets gevoeliger dan een implantaat voor de spier. Een nadeel van implantaat voor de borstspier is dat het implantaat niet wordt tegengehouden door de borstspier en de borsten kunnen hierdoor sneller gaan hangen. De ingreep is echter direct na de operatie wel iets minder gevoelig en kan soms een betere borstlift geven.
Risico’s
Zoals bij elke ingreep is er een kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen.
Na het plaatsen van een borstprothese heeft het lichaam de natuurlijke reactie om een bindweefsellaagje rond de prothese te vormen; een zogenaamd kapsel. Soms trekt het kapsel zich samen en worden de borsten hard en onnatuurlijk rond. Helaas is hiervoor nog geen oorzaak gevonden. Er bestaat ook een kans dat een prothese gaat lekken. Na 10 jaar is deze kans groter.
Alle risico’s omtrent een borstvergroting met prothesen staat beschreven in de een “bijsluiter”. Dit document moet je voor de operatie goed doorlezen.
We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.
STOPPEN MET ROKEN
We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.
Ervaring van andere vrouwen
Je wens en redenen om een borstvergroting te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Wij nemen ook de tijd voor jou om te kijken wat het beste bij je past. Andere vrouwen die ook een borstvergroting hebben laten doen via MOOI kliniek hebben wellicht voor dezelfde keuzes en twijfels gestaan als jij nu doet. Lees daarom zeker hun ervaringen via ZorgkaartNederland.nl.
Ik ben zeer tevreden over de uitleg, de behandeling, service, nazorg en resultaat.
Drs. Michelle Feijen luisterde goed naar mijn wensen en gaf duidelijk aan wat mogelijk is. Tijdens een tweede gesprek (omdat ik nog een paar vragen had) nam zij ook de tijd voor me en dat was tevens de bevestiging om door te gaan. Op de OK wist ze me gerust te stellen, waardoor ik minder zenuwachtig de narcose in ging.
Onze plastisch chirurgen
Onze plastisch chirurgen
Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.
Wat kost een borstvergroting?
voor €4.290,- (ronde implantaten)
Wij hebben all-in prijzen. Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw borstvergroting gaat kosten. De prijs is o.a. afhankelijk van de implantaten die je kiest.
Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.
Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.
VRAAG
en antwoord
Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen.
Dit is uiteraard afhankelijk van het soort werk dat je doet. Houd minimaal 2 weken na de operatie rust. Na 2 weken kom je ook op controle en worden je hechtingen verwijderd. Je kunt daarna ook weer beginnen met werken zolang je fysiek geen zwaar werk hoeft te doen: niet tillen en je armen mag je niet boven schouderhoogte brengen.
Kapselvorming is een normaal verschijnsel, dat optreedt omdat er een lichaamsvreemd object (de implantaten) in je lichaam is geplaatst. Je lichaam reageert hierop door een laagje bindweefsel aan te maken rondom het implantaat.
Bij een klein percentage van de vrouwen met borstimplantaten is er echter sprake van overmatige kapselvorming en kapselcontractie. Je lichaam maakt dat teveel bindweefsel aan rondom de prothese, wat kan leiden tot pijn en een vormverandering van de borst. Je borsten kunnen ook harder aanvoelen en er minder mooi uitzien.
Wanneer je te maken krijgt met overmatige kapselvorming, dan kun je in aanmerking komen voor een behandeling om het kapsel te verwijderen. Een andere optie is om zowel het kapsel als het borstimplantaat te laten verwijderen.
Ja dat kan. Meld vooraf wel even dat je borstprotheses hebt.
Ja dat is geen probleem omdat de melkklieren tijdens de operatie met rust gelaten worden.
Standaard krijg je 10 jaar garantie op borstimplantaten met een CE-keurmerk (mits van een Europese fabrikant). Als de borstimplantaten zouden scheuren, zonder externe oorzaak zoals een ongeval, dan krijg je de nieuwe borstimplantaten vergoed. Bij Motiva krijg je echter een levenslange garantie op alle borstimplantaten van het merk Motiva. Dit houdt in dat de implantaten (het product) worden vergoed in geval van rupturen en krijg je 10 jaar lang productvervanging in het geval van overmatig kapselvorming (Baker klasse 3 of 4). De hersteloperatiekosten voor het vervangen van de implantaten zijn echter niet gedekt. Houd er rekening mee dat deze kosten voor eigen rekening zijn. Wel krijg je de mogelijkheid om – tegen betaling van €100 – een financiële vergoeding te ontvangen van maximaal €1000 per implantaat om tot 2 jaar na de eerste borstoperatie de hersteloperatiekosten te bekostigen in geval van ruptuur of kapselvorming. Kijk hier voor meer informatie over het Motiva garantieprogramma en de voorwaarden. Het garantieprogramma wordt sowieso besproken tijdens je consult met de plastisch chirurg.
Je moet rekening houden met dat borstimplantaten een beperkte levensduur hebben. Motiva spreekt over een levensduur van 10-20 jaar. Daarbij kunnen capsulaire contractuur ervoor zorgen dat je je prothesen moet vervangen.
Van de operatie zelf voel je niets omdat je onder narcose wordt gebracht. Na de operatie kun je wel pijn ervaren door de zwelling en een druk ervaren op je borst. In overleg met je arts kun je pijnstilling nemen. De zwelling en pijn trekt na een paar dagen weg.
Een borstprothese kan via een aantal mogelijkheden worden ingebracht. Er wordt altijd een kleine incisie gemaakt om het implantaat in te brengen. Deze incisie wordt meestal onder de borst gemaakt precies in de borstplooi, waardoor het minder opvalt. Alternatieven zijn via de tepel of de oksel, maar dit is afhankelijk van de keuze voor het type implantaat en de positie van de prothese.
Dat hangt erg af van je situatie, lichaam en wensen. Bij de keuze om de implantaten voor of achter de borstspier te plaatsen, speelt de keuze van het implantaat (rond of anatomisch) een belangrijke rol. Er zijn aanwijzingen dat het plaatsen van de prothese achter de borstspier minder vaak tot kapselvorming lijdt, maar is de eerste weken wel vaak iets gevoeliger dan een implantaat voor de spier. Een nadeel van implantaat voor de borstspier is dat het implantaat niet wordt tegengehouden door de borstspier en de borsten kunnen hierdoor sneller gaan hangen.
Dit is echt van persoon tot persoon verschillend. Elke vrouw en elke borst is uniek en daarbij hoort ook een uniek advies qua borstimplantaat en aantal ‘cc. Tijdens het consult bekijk je samen met de plastisch chirurg de mogelijkheden en geeft hij/zij je altijd een eerlijk advies. Natuurlijk valt het besluit in samenspraak met jouw wensen.
Natuurlijk ben je razendbenieuwd naar je nieuwe cupmaat, maar helaas is dat moeilijk te voorspellen (zelfs voor de meest ervaren plastisch chirurg). Tijdens het consult bespreek je wel het volume van de borstimplantaten in aantal ‘cc’s en kunnen we een indicatie geven. Echter bij de ene dame valt een vergroting met 300 ‘cc uit in een volle C-cup en bij de andere dame een volle D-cup.