Borstcorrectie na extreem afvallen

Tijdens het proces van afvallen viel al heel snel op dat het volume van mijn borsten ook erg afnam. Ze werden erg slap en gingen enorm hangen. Natuurlijk was ik supertrots op mijn afvalresultaat. In totaal ben ik zo’n 50 kilo afgevallen, maar deze veranderingen zorgden toch voor veel ongemakken en ik voelde me nog steeds ongelukkig in mijn eigen lichaam.

Lege theezakjes, dat bleef er over

Door het grote gewichtsverlies had ik veel overtollig vel. Zowel bij mijn buik, borsten, benen en armen. Wat betreft mijn borsten, begrijp ik nu waar de term theezakjes vandaan komt.

“Echt lege theezakjes was nog maar zacht uitgedrukt.”

Zoveel huidoverschot paste gewoon niet meer in een bh, het vel viel er gewoon uit. Om over de smetplekken nog maar te zwijgen. Ik voelde me zo ongemakkelijk en ongelukkig zonder, maar ook met kleren aan!

borstcorrectie na afvallen

Voor de operatie

Verdiept in plastische chirurgie

Toen ik geruime tijd op gewicht bleef, ben ik me gaan verdiepen in de mogelijkheden van plastische chirurgie om mijn overtollig vel te verwijderen. Online is hier veel informatie over te vinden en ook heb ik voor en na foto’s bekeken van anderen. Ik wilde niet alleen iets aan mijn borsten laten doen, maar ook mijn andere lichaamsdelen.

Mijn huisarts verwees mij door naar het ziekenhuis in Heerlen. Daar sprak ik plastisch chirurg dr. Booi en ik voelde me eigenlijk meteen op mijn gemak. Dat was voor mij een hele opluchting. Ik hoefde toen ook niet meer verder te kijken of me verder te oriënteren. Ik had wel al meer opties bekeken maar heb het daarbij gelaten.

Bij dr. Booi heb ik meteen alle mijn mogelijkheden bekeken en wensen besproken. Niet alleen mijn borstcorrectie, maar ook een bovenbeencorrectie, buikwandcorrectie en bovenarmcorrectie. Wat voelde het goed om dit te kunnen bespreken! Tijdens dit gesprek werd ook de MOOI kliniek besproken omdat niet alle ingrepen vergoed zouden worden door de zorgverzekering.

Ik onderging eerst een buikwandcorrectie. Mijn ervaringen en verhaal over die ingreep lees je hier.

De dag van de borstlift

De dag van de borstlift was heel spannend en bijzonder. Ik was blij maar ook bezorgd over hoe het zou gaan uitzien, want je borsten zijn toch heel speciaal. Ze maken een vrouwenlichaam toch bijzonder. Ondanks deze spanning, was het toch weer een feestje om te mogen gaan en geholpen te worden.

Samen met mijn borsten, werden ook mijn bovenarmen gecorrigeerd. Hier had ik ook veel overtollig vel, van mijn oksels tot aan mijn onderarmen.

Meteen na de operatie is alles ingepakt en heb je natuurlijk wat last maar dat weegt niet op tegen wat je ervoor terugkrijgt. De dag na de operatie, wordt alles uitgepakt en dat was pas echt een feestje: wat waren mijn borsten prachtig!

Het herstel van de twee ingrepen samen (borsten en armen) was wel erg pittig. Je kunt de eerste weken echt maar heel weinig zelf. Gelukkig vergeet je deze periode ook snel weer zodra je hersteld bent.

Het resultaat

Zo blij en dankbaar ben ik dr. Booi want het resultaat is zo mooi geworden. Ik kon me niet beter wensen. Ik heb weer borsten die passen bij de rest van mijn lichaam. Ze hangen niet meer zo vreselijk en ook de smetplekken zijn verleden tijd. Ook durf ik weer een t-shirt met korte mouwen aan te doen nu mijn bovenarmen gecorrigeerd zijn.

borstlift na afvallen

Na de operatie

Steeds als ik in de spiegel kijk, ben ik verbaasd hoe mooi mijn lichaam geworden is en ben ik zo superblij en dankbaar. De littekens genezen prima en zien er mooi uit, zelfs nu al, na zo’n korte tijd. Mijn leven is er echt door veranderd en ik kan het iedereen aanraden om het te laten doen. Ik kan niet wachten op mijn volgende ingreep: de bovenbeencorrectie!

extreem afvallen buikwandcorrectie

Evelyn

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Denk je na over een borstcorrectie?

    Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij vertellen je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen.