De MOOI Foundation steunt Stichting Rajori

Vanuit de MOOI Foundation selecteren we elk jaar één of meerdere doelen die passen bij onze visie voor een financiële donatie. Dit jaar steunen wij Stichting Rajori.

West Papua heeft de grootste goud- en kopermijn ter wereld en bezit de meeste grondstoffen van Indonesië. Toch is het de armste provincie van Indonesië: 24% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. De huidige president van Indonesië Widodo belooft meer economische voorspoed. Helaas profiteert slechts een kleine Papoea-elite daarvan en de vele Indonesische migranten in de provincie. Stichting Rajori zet zich juist in voor de allerarmsten; vaak Papoea’s die hun kinderen een betere toekomst willen geven.

Stichting Rajori steunt voornamelijk studenten voor schaarste beroepen; zo is er o.a. een schrijnend gebrek aan kundige artsen. Samen met de MOOI Foundation steunt Rajori geneeskundestudenten die na hun studie de gezondheidszorg in West Papua verder willen verbeteren. Daarnaast werken deze studenten vaak als vrijwilligers in noodhulpteams onder begeleiding van kundige artsen. Die noodhulp komt – helaas – vaak voor: er zijn regelmatig militaire conflicten in West Papua met als gevolg duizenden vluchtelingen die geen toegang hebben tot reguliere zorg. Ze zijn afhankelijk van deze mobiele medische teams.

Lees hier meer over dit goede doel.

Lonneke, MOOI Foundation

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.