Esthetische plastische chirurgie: luxe chirurgie?

Deels is het waar, esthetische behandelingen redden geen levens. Je kunt 100 jaar oud worden ondanks de last van je zware bovenoogleden of de wens om iets aan je uiterlijk te veranderen. In die zin zijn esthetische behandelingen inderdaad wel een luxe. Toch kan zo’n behandeling je leven in positieve zin enorm veranderen.

Cliché

Mensen die er niet veel van weten (ook artsen!) hebben vaak toch een verkeerd beeld van de esthetische plastische chirurgie. Dit had ik zelf aanvankelijk ook….

Toen ik begon aan mijn opleiding geneeskunde, dacht ik ook dat plastische chirurgie vooral overdreven correcties van lippen en borsten betekende. Dit is het beeld dat in de media vooral wordt uitvergroot omdat dit natuurlijk sappige televisie oplevert met veel kijkcijfers.

Natuurlijke Plastische chirurgie

Naarmate mijn opleiding vorderde en ik het vak plastische chirurgie ging ontdekken, viel mij op dat de vragen en wensen waar mensen mee komen heel normaal en invoelbaar zijn.

De meeste mensen die iets aan hun uiterlijk willen veranderen, zoeken een natuurlijke verbetering/verjonging van hun gezicht of lichaam; niet enorm overdreven opgespoten lippen of borsten. ‘Natuurlijk’ en ‘in verhouding’ zijn de woorden die vaak gebruikt worden. Soms worstelen mensen al jaren met een aspect van hun lichaam en willen dit graag laten corrigeren. Dit zijn heel invoelbare problemen en het geeft heel veel voldoening als je deze mensen blij, zelfverzekerd en gelukkiger kunt maken.

Het taboe is weg

Gelukkig is een esthetische behandeling geen taboe meer. Het is heel normaal om geld uit te geven aan leuke kleren en goeie crèmes. Haren verven, lekker geurtje, mooi opgemaakt, wat zie je er goed uit? Een botox behandeling die de diepe fronsrimpels verzacht of laat verdwijnen wordt tegenwoordig ook gewoon geaccepteerd.

MOOI vak!

Belangrijk is wel dat het goed en verantwoord gebeurt. Esthetische plastische chirurgie is een vak voor specialisten. Neem de tijd om goed te weten wat je wel en niet zou willen. Een kundige specialist kan dan samen met je op zoek naar de juiste mogelijkheden. Vervolgens moet vakmanschap en oog voor detail zorgen voor een mooi resultaat, ‘precies zoals iemand het gehoopt had’.

Precies die uitdaging maakt plastische chirurgie een ontzettend mooi vak. We redden niet direct levens, maar kunnen wel iets doen aan de kwaliteit ervan.

Mocht je n.a.v. deze blog nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op voor advies.

Voel je MOOI!
Tom

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Denk je na over een borstcorrectie?

    Je eigen borsten weer MOOI vinden en jezelf mooi voelen, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij vertellen je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen.