Littekencorrectie

Littekencorrectie

Vanaf €890,-

Littekencorrectie2024-01-15T11:35:14+00:00

Voor een litteken dat minder opvalt.

Een litteken van een operatie, ongeluk of brandwond kan je lichaam ontsieren. Bij MOOI zorgen we er graag voor dat het litteken minder opvalt. Omdat je een littekencorrectie overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht. 

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over een littekencorrectie

  • Vanaf €890,-

  • Lokale verdoving

  • Direct naar huis

  • 24u – 48u rust nemen

Wanneer een littekencorrectie?

Soms geneest een litteken niet mooi en wordt er veel littekenweefsel aangemaakt. Je litteken is dan breed of erg dik en ontsierend voor je lichaam of gezicht.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot herstel

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw littekencorrectie te bespreken. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in deze correcties. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details worden besproken. We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. 

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige ingreep. Je krijgt van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de exacte kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De littekencorrectie

Meestal wordt aan beide kanten van het litteken een sneetje gemaakt en verwijdert de plastisch chirurg het oude litteken om daarna de huid weer netjes te hechten. Littekens die heel dik zijn, kunnen we ook behandelen met corticosteroïden, druktherapie, siliconenfilm of bestraling. Het litteken zal hierdoor minder dik worden maar blijft even breed.

Het litteken kan na de behandeling een tijdje rood en gezwollen zijn en pijnlijk aanvoelen of jeuken. Het is belangrijk om spanning op de wond te voorkomen.

Blijf de eerste tijd uit de zon met het litteken en smeer met factor 50+ als je naar buiten gaat.

Nazorg en herstel

Het proces van littekenvorming kent 3 fases. Het totale proces kan wel 2 jaar in beslag nemen. Hierbij is het belangrijk om te weten dat je tot 2 jaar actie kunt ondernemen om je litteken er mooier uit te laten zien.

Tijdens de controleconsulten na een operatie, krijgen wij regelmatig de vraag welke crème wij adviseren om de littekens mee te behandelen. Dat is logisch. Er zijn veel crèmes die te boek staan als ‘de beste voor het behandelen van littekens’. Maar wat is wetenschappelijk de beste behandeling voor een litteken? Wij lichten dit graag verder toe in dit artikel over litteken behandeling.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er ook bij een littekencorrectie kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. In veruit de meeste situaties is dit niet ernstig en goed te verhelpen.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Ervaring van andere mannen en vrouwen

Je wens en redenen om een littekencorrectie te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Lees zeker de ervaringen van andere mannen en vrouwen via ZorgkaartNederland.nl (de grootste onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg).

Lees hier al onze reviews!

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandMOOI Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een littekencorrectie?

vanaf €890,- (afhankelijk van grootte)

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw correctie gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Moet je een litteken masseren?2023-10-11T10:09:27+00:00

Ons eerste advies is heel simpel; regelmatig en grondig masseren, minimaal 2 x per dag en liefst zo vaak als je kunt voor een periode tot 6 weken. Neem het litteken tussen duim en wijsvinger en maak kleine ronddraaiende bewegingen. Zo houd je het litteken soepel en zorg je voor aanmaak van nieuw collageen.

Maar let op: niet te vroeg! Pas als het litteken stevig genoeg is en alle korstjes verdwenen zijn.
In het specifieke geval na een ooglidcorrectie is masseren niet nodig.

Hoelang duurt het voordat een litteken genezen is?2023-10-11T10:09:27+00:00

Het proces van littekenvorming kent 3 fases. Het totale proces kan wel 2 jaar in beslag nemen.

Ga naar de bovenkant