Termen en afkortingen in de plastische chirurgie

Hoeveel dagen po is dit? Wie heeft er ook een bwc gehad middels fld en 360 lipo? Een BV met 300 cc en behandeld door pc Meesters. Wie zich gaat verdiepen in een esthetische ingreep zal allemaal termen en afkortingen tegenkomen waarvan je denkt: huh wat betekent dit? Daarom leggen wij je graag de meest voorkomende afkortingen en termen uit.

Algemeen 

Wat betekent PO?

PO = Post Operation, dus na de operatie. Vaak houden mensen hun resultaat bij en spreken zij over 1 week po of 6 maanden po. Dan bedoelen ze dus het resultaat 1 week na de ingreep.

Wat betekent PC?

 Dan hebben we het over de plastisch chirurg.

Buikwandcorrectie

Wat betekent bwc?

 Dit is gewoon de afkorting voor buikwandcorrectie.

Wat betekent fdl

 Dit staat voor fleur-de-lis en is een operatietechniek.

Wat zijn dog ears?

 Een ophoping van overtollige huid bij de heupen (flanken). Dit is een mogelijke verlate complicatie na een buikwandcorrectie en ontstaat meestal bij het uiteinde van het litteken. Meestal trekt dit na verloop van tijd weg. Soms is het nodig deze “dog ears” (hondenoren) te verwijderen.

Wat is lipo?

 Hiermee bedoelen ze liposuctie, het wegzuigen van vet.

Borstcorrecties

Wat bekent augmentatie?

In de wereld van plastische chirurgie hebben we het dan over een borstvergroting.

Wat is Demi?

Dit gaat over het profiel van een borstimplantaat. De profielen kunnen laag, gemiddeld, hoog of extra hoog zijn. Motiva spreekt van Mini, Demi, Full en Corsé. Een Demi 300 cc prothese met een diameter van bijvoorbeeld 11,5 cm heeft een hoogte van 3,9 cm, terwijl dezelfde hoeveelheid vulling van 300 cc in Corsé een hoogte of projectie heeft van 4,9 cm.

Wat is Full?

Zie bovenstaande uitleg over de profielen van borstimplantaten.

Wat betekent ‘cc?

Het volume van het borstimplantaat wordt uitgedrukt in cc’s. CC staat voor cubic centimeters.

Wat betekent dual plane?

Dit is een operatie methode waarbij de borstprotheses deels onder je eigen borstweefsel en borstspier geplaatst worden.

 Wat is een kapsel?

 We spreken hier niet over je haar, maar over kapselvorming. Je leest er hier meer over.

 

Voel je MOOI!

 

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.