Fleur-de-lis

Fleur-de-lis

Vanaf €7.930,-

Fleur-de-lis buikwandcorrectie2024-01-15T10:21:50+00:00

Jouw buik een mooiere vorm teruggeven.

Wanneer je je gaat verdiepen in een buikwandcorrectie, dan kom je al snel diverse termen tegen. Tummy tuck, mini buikwandcorrectie of een Fleur-de-lis buikwandcorrectie. Een ding hebben alle mensen gemeen en dat is een overschot aan slappe huid bij hun buik. Bij MOOI kliniek bieden we verschillende soorten buikwandcorrecties aan die de buik strakker maken. Graag vertellen wij je meer over de fleur-de-lis operatie. Of deze ingreep ook voor jou de beste oplossing is, onderzoeken wij graag verder tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over de fleur-de-lis

Wat je snel wilt weten over de fleur-de-lis

  • Vanaf €7.930,-

  • Onder narcose

  • Operatie duurt zo’n 2 uur

  • Meestal 2 nachten in het ziekenhuis

  • 14 dagen rustig aan

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Wat is een Fleur-de-lis buikwandcorrectie?

Fleur-de-lis is een operatietechniek, waarbij je gehele buikwand gecorrigeerd wordt in horizontale en verticale richting. Het is de meest uitgebreide buikwandcorrectie en wordt ook wel ‘het anker’ genoemd, vanwege het herkenbare litteken dat je na de operatie overhoudt. Wanneer er sprake is van erg veel vet en huidoverschot, is een buikwandcorrectie waarbij enkel een horizontale incisie wordt gemaakt niet voldoende om een mooi resultaat te krijgen. Bij een Fleur-de-lis buikwandcorrectie wordt ook een tweede (verticale) incisie gemaakt om de contouren van het lichaam weer mooi zichtbaar te krijgen.

Wanneer een Fleur-de-lis operatie?

Een buikwandcorrectie middels Fleur-de-lis is vaak aan de orde wanneer je extreem veel gewicht bent verloren. Door een streng dieet, een maagbandje, gastric bypass of maagverkleining kan je enorm veel afvallen. Een knappe prestatie! Hoewel je je fitter voelt en gezonder leeft, zijn de contouren van je nieuwe lichaam niet zichtbaar door het huidoverschot.

Een nadeel van een fleur de lis operatie is dat het litteken niet meer verborgen is onder het ondergoed zoals bij een buikwandcorrectie wel het streven is. Maar daarentegen, zijn de contouren van het lichaam weer aanwezig!

Een zwangerschap kan er ook voor zorgen dat de buikhuid extreem oprekt en de buikspieren blijvend verslapt zijn. Na de zwangerschap volstaat meestal een normale buikwandcorrectie (eventueel met liposuctie) en soms met Fleur-de-lis.

Indien je veel last hebt van overtollige huid rondom je buik, dan kun je hiervoor een buikwandcorrectie ondergaan bij MOOI kliniek. Controleer van tevoren of deze operatie vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Als je de behandeling vergoed krijgt, dan verwijzen wij je graag door naar het ziekenhuis. MOOI kliniek verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot strakkere buik

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw buikwandcorrectie te bespreken. Schrijf van tevoren je wensen en vragen op zodat je deze kunt stellen bij het gesprek. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in buikwandcorrecties. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot details zoals de plaatsbepaling van het litteken.

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige buikwandcorrectie en welke operatie het beste aansluit bij jouw wensen en buik. Je krijgt van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten.

We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De fleur-de-lis buikwandcorrectie

De operatie gebeurt onder narcose (of algehele anesthesie) zodat je er niets van voelt. De anesthesist brengt je op de OK onder narcose. Er worden twee incisies gemaakt: één in het midden, vanaf je borstbeen tot aan je schaambeen, en de tweede horizontaal van heup tot heup. De buikhuid met vetweefsel wordt volledig losgemaakt van de buikwand. Daarna wordt alle overtollige huid en/of vet verwijderd. Zijn je buikspieren verslapt of staan deze uit elkaar (diastase), dan worden ook je buikspieren gecorrigeerd. Het buikweefsel en de -huid worden vanuit de flanken naar het midden getrokken en weer vastgehecht. Zo krijg je weer een taille. Je navel wordt opnieuw gepositioneerd en krijgt een opening op het verticale deel.

Na een uitgebreidere buikwandcorrectie blijf je één tot twee nachten in het ziekenhuis.

Nazorg en herstel

Voor de operatie ontvang je van ons uitgebreide post-operatieve-instructies en leefregels. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. Meestal blijf je één of twee nachten in het ziekenhuis. Als alles goed gaat en de plastisch chirurg de nacontrole heeft gedaan, mag je naar huis. Je mag niet zelf rijden dus laat je vellig thuisbrengen.

Je kunt wat napijn hebben, met name als de buikspieren naar elkaar toegebracht zijn. Je hebt een buikband nodig die je dag en nacht moet dragen tot zes weken na de operatie. Dit houdt zwellingen en vochtophoping tegen. Afhankelijk van de operatie worden er soms drains geplaatst die zorgen voor de afvoer van het wondvocht. Deze worden na enkele dagen verwijderd. Je mag vanaf de derde dag beginnen met voorzichtig korte afstanden te lopen in licht voorovergebogen houding.

Na een buikwandcorrectie kun je na twee weken weer lichte werkzaamheden verrichten. De eerste twee weken mag je beslist niet tillen of lichamelijk inspannend werk doen. Je mag eventueel korte afstanden lopen en zittend werk mag. Na zes weken ben je meestal volledig herstelt en kun je beginnen met rustig sporten.

Lees hier alles over het herstel na een buikwandcorrectie.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er ook bij een buikwandcorrectie kans op een bloeding, infectie of een gestoorde wondgenezing. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen.
Bij een buikwandcorrectie ontstaat onder de navel een gevoelloze plek. Meestal blijft het gebied tussen de navel en het litteken gevoelloos. Dit gebied wordt wel steeds kleiner. De meeste mensen vinden het niet storend. Eventuele kleine plooitjes in de huid van de onderbuik verdwijnen na verloop van tijd spontaan.

Het herstel van de littekens kan nooit helemaal voorspeld worden. Het ontstaan van dikke en bobbelige littekens, ook wel littekenhypertrofie genoemd, kan voorkomen. Soms kan een littekencorrectie na een jaar dan verbetering geven.

Het kan voorkomen dat vetnecrose optreedt, het afsterven van vet onder de huid. Dit komt vooral voor bij cliënten met een hoog lichaamsgewicht. In sommige gevallen kan dit leiden tot infectie en het opengaan van de wond. Ook kan drainage en toedienen van antibiotica nodig zijn.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie. Daarbij heeft roken een nadeling effect op de ingroei van het vet.

Herstellen van een buikwandcorrectie?

Wat is de impact van de operatie en hoe lang duurt het voordat je hersteld bent?

Ervaring van anderen

Je wens en redenen om een buikwandcorrectie te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Wij nemen ook de tijd voor jou om te kijken welke oplossing het beste bij je past. Andere mannen en vrouwen die ook een buikwandcorrectie hebben laten doen via MOOI kliniek hebben wellicht voor dezelfde keuzes en twijfels gestaan als jij nu doet. Lees daarom zeker hun ervaringen via ZorgkaartNederland.nl.

Ik heb een ontzettende goede en tevreden correctie gehad. De wond is prachtig gedaan en valt erg mooi weg in de slip. Het resultaat was nog mooier dan wat ik verwacht had. Ook is de begeleiding en de informatie over de behandeling die je hier krijgt erg duidelijk. Zo blij met mijn keuze voor Mooi kliniek. Dankjewel Dr Meesters-Caberg

Gea (56), Buikwandcorrectie

Ik heb een buikwand correctie gehad met liposuctie. Door Corona is mijn behandeling 2 keer uitgesteld, maar in juni was het zover. Ben geholpen door dokter Feijen, de operatie was geslaagd zonder complicatie. Voor de operatie stelde ze me op mijn gemak was zeer nerveus. Ik ben zo tevreden met het resultaat. Dank je wel dr Feijen voor het mooie resultaat. U bent de beste in mijn ogen.

Anoniem, Buikwandcorrectie met liposuctie
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlPatiëntenfederatie NederlandMOOI Kliniek is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Aanvullende informatie over plastische chirurgie

Wat kost een fdl buikwandcorrectie?

vanaf €7.930,-

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw buikwandcorrectie gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Ik heb al een litteken van een keizersnede2023-10-11T10:09:05+00:00

Vrouwen die eerder zijn bevallen middels een keizersnede hebben al een litteken. Tijdens het consult kan de plastisch chirurg bekijken welke buikwandcorrectie mogelijk is. Uiteraard krijg je geen twee littekens, maar verlengen we het bestaande litteken van de keizersnede óf kijken we of we het litteken lager kunnen laten uitvallen zodat het netjes binnen je lingerie valt.

Wanneer kan ik weer aan het werk na een buikwandcorrectie?2023-10-11T10:09:04+00:00

Na een buikwandcorrectie kun je na twee weken weer lichte werkzaamheden verrichten. De eerste twee weken mag je beslist niet tillen of lichamelijk inspannend werk doen. Je mag eventueel korte afstanden lopen en eventueel zittend werk mag. Na zes weken kun je beginnen met rustig sporten.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?2023-10-11T10:09:04+00:00

Dit is afhankelijk van je huidtype, maar ook levensstijl en gewichtstoename spelen hierin een belangrijke rol. Een buikwandcorrectie geeft vrijwel altijd bevredigende resultaten! Het verschil is soms zo groot dat bij veel cliënten de verwachtingen worden overtroffen. Het is belangrijk om rondom de operatie op een stabiel gewicht te zijn. Grote gewichtstoename of -verlies kan effect hebben op het resultaat van uw ingreep.

Hoe zien de littekens er na de buikwandcorrectie uit?2023-10-11T10:09:03+00:00

De littekens bevinden zich in principe in de bikinilijn en rond de navel. Dit is afhankelijk van de grootte van de buikwandcorrectie. De littekens kunnen enkele maanden na de ingreep tijdelijk rood en verdikt zijn. Dat is normaal.

Heeft iedereen drains na een buikwandcorrectie?2023-10-11T10:09:03+00:00

Meestal worden er geen drains geplaatst na een buikwandcorrectie. Een drain zorgt voor de afvoer van het wondvocht. Indien er drains geplaatst worden dan zal dat met u van tevoren worden besproken.

Wanneer mag ik weer douchen na de correctie?2023-10-11T10:09:03+00:00

Dat mag weer na 48u, mits je geen drains meer hebt. De steristrips (hechtpleisters) moeten wel blijven zitten totdat je op controle komt. De hechtingen worden na twee weken losgeknipt. Het is van belang om de wonden niet te laten weken. Kort douchen geeft geen problemen.

Hoe lang draag ik een buikband en moet ik deze zelf kopen?2023-10-11T10:09:02+00:00

Je draagt de buikband zes weken dag en nacht. De buikband bestel je zelf. MOOI geeft je advies waar je deze kunt bestellen. Neem de band mee naar het ziekenhuis.

Wordt striae verwijderd?2023-10-11T10:09:02+00:00

Indien dit in het gebied van de buikwandcorrectie zit, dus meestal onder de navel dan wordt dit verwijderd. Indien het boven de navel zit dan blijven de striae aanwezig.

Ga naar de bovenkant