Ooglidcorrectie herstel per dag: ervaring + foto’s

Sanne is 38 jaar en woont in Buchten (Limburg) en had veel last van haar hangende oogleden. Ze had regelmatig last van hoofdpijn, vermoeide ogen en keek (volgens anderen) vaak alsof ze niet goed geslapen had. Haar jonge leeftijd weerhield haar in eerste instantie tegen een ooglidcorrectie, maar ze is uiteindelijk, door alle klachten, toch overstag gegaan en heeft ze een intake ingepland. Deze vond plaats bij dr. An Deliaert. Sanne heeft het herstel van haar ooglidcorrectie van dag tot dag bijgehouden. Graag deelt zij haar ervaring + foto’s per dag en natuurlijk het mooie resultaat.

Voor de ooglidcorrectie

Over de operatie

“Tijdens mijn consult bij dr. An Deliaert voelde ik me meteen op mijn gemak en serieus genomen. En, om niet nog terug te kunnen krabbelen, heb ik toen meteen de datum voor de operatie gepland: vrijdag 18 maart 2022.

Op de dag van de bovenooglidcorrectie was ik uiteraard wel een beetje nerveus voor de afspraak, echter had ik het ‘geluk’ de week ervoor ook gehecht te zijn onder plaatselijke verdoving bovenop mijn hoofd (dankzij een omlaag vallende tak tijdens het wandelen; 9 hechtingen). Op de een of andere manier gaf dit toch wat ‘rust’ omdat ik wel een beetje het gevoel had wat me te wachten stond.

Van de verdoving voelde ik niet zo veel. Het was het idee dat er een naald bij je oog in de buurt kwam wat ikzelf het akeligste vond, dit was gelukkig vrij snel achter de rug. De verdoving werkte vlot en mijn oogleden deden voor mijn gevoel helemaal niet meer wat ik wilde dat ze deden. Voor mijn gevoel moesten ze dichter (want ik zag licht) maar dr. Deliaert zei dat ze dicht waren. Dat was een rare gewaarwording. Tijdens de behandeling bleven dr. Deliaert en de assistente continu tegen me praten en vragen stellen over mijn werk zodat ik afgeleid werd, wat ik als heel prettig heb ervaren. Op een gegeven moment werd het overtollige vet ter hoogte van de ooghoek (binnenzijde) verwijderd. 

Ik weet niet hoe lang de operatie precies geduurd heeft, maar voor mij voelde het aan als ongeveer 20-25 minuten en het is mij 100 procent meegevallen! Ik heb geen pijn ervaren.

Terug naar huis voor het herstel en om te koelen

Ik weet nog goed dat de assistente vroeg of ik in de spiegel wilde kijken, maar daar heb ik op dat moment toch vriendelijk voor bedankt. Dit kwam doordat mijn ogen voelden alsof ik aan een bokswedstrijd had meegedaan: niet qua pijn maar ze voelden heel dik en ik was oprecht bang voor mijn spiegelbeeld. Ik kreeg een coldpack van de MOOI kliniek mee voor onderweg naar huis, waar ik heel blij mee was. Eenmaal thuis dus vervolgens toch maar even in de spiegel gekeken, en het zag er inderdaad uit zoals het voelde. Gelukkig trok thuis dat gevoel van de dikke ogen langzaam weg, ik vermoed dat dat de verdoving is geweest. En toen begon het rusten en koelen. Ik had de week voor de operatie, op advies van dr. Deliaert, allemaal kleine zakjes met diepvrieserwtjes ingevroren. Dit was makkelijker dan coldpacks omdat de erwtjes precies in de plooi van het ooglid vallen en dus goed lokaal kunnen koelen (wel uiteraard met verband ertussen). Dit deed ik de eerste paar dagen (vrijdag tot en met maandag) wel ieder uur minimaal 10-15 minuutjes, ook omdat het verlichtend werkte en de jeuk tegen ging.

Dankzij het incident de week voor de ooglidcorrectie, sliep ik al rechtop in bed (ik kon niet op mijn achterhoofd liggen). Ik legde 1 kussen half tegen het hoofdbord en ging op de bovenkant van een tweede kussen liggen, zodat je hoofd een stuk hoger ligt dan de rest van je lichaam. In tegenstelling tot de week ervoor, zette ik de nachten na de ooglidcorrectie wel mijn bril op ’s nachts. Ik weet dat ik veel in mijn ogen kan wrijven (vooral in halfslaap) en heb dus, ter voorkoming van, de eerste 2 weken elke nacht een bril opgezet. Uiteraard zijn de nachten niet super comfortabel, echter zijn ze ook niet heel slecht. Ik heb goed geslapen en niet in mijn ogen gewreven.

Foto’s van de dagen na de ooglidcorrectie

Dag 1

dag 1 ooglidcorrectie

De eerste ochtend na de operatie schrik je wel even hoor. Het is allemaal erg rood en opgezwollen en heel even heb je zoiets van: waar ben ik aan begonnen? Ik hield mijn einddoel voor ogen en schoof deze vraag dan ook snel weer aan de kant. De foto’s die ik heb genomen, zijn gemaakt na de eerste koelsessie in de ochtend. Pijn deed het niet. Het trok, af en toe was het zicht wat wazig maar het was een kwestie van goed rust houden en voldoende koelen. Zelf voelde ik me comfortabeler door mijn bril ook overdag op te zetten, zodat je niet per ongeluk in je ogen kan wrijven.

Dag 2

dag 2 ooglidcorrectie herstel

De tweede ochtend zag het er al anders uit. De zwelling begon goed weg te trekken en ook het rode leek al minder, het voelde wel nog wat beurs maar deed niet echt pijn.

Dag 3

dag 3 herstel ooglidcorrectie

De derde ochtend zagen mijn oogleden er echt al heel goed uit! Het rode en de zwelling waren zo goed als weg, er begonnen zich wat blauwe plekken te vormen maar ik voelde me goed! Ik heb dat hele weekend (vrijdag, zaterdag en zondag) wel heel rustig aangedaan en veel gekoeld.

Dag 4 t/m 7

dag 4 bovenooglidcorrectie herstel

De maandag na de operatie ben ik langzaam weer begonnen met werken. Ik heb geluk; ik kan thuiswerken achter de pc zonder veel lichamelijk inspanning. Diepvrieserwtjes bij de hand en als het even niet meer ging, dan kon ik rustig gaan koelen of even liggen. Ook werd ik de maandagmiddag gebeld door de MOOI kliniek over het herstel en hoe het weekend was gegaan. Dit vond ik heel fijn! Het ging heel erg prima, gelukkig en ik heb geen klachten of last van iets gehad. De pleisters jeukten een beetje, maar dit was verder prima te doen. Haren wassen was wel lastig. Ik ging onder de douche staan en liet mijn hoofd naar achteren zakken zodat alleen mijn haren nat werden en gewassen konden worden, daarna eerst weer haren wat drogen om vervolgens de rest te wassen.

dag 5 na ooglidcorrectie

6 dagen na ooglidcorrectie

1 week na ooglidcorrectie

In de tweede helft van de week na de operatie ging het echt zienderogen vooruit. Iedere ochtend zag je zo’n gigantisch verschil in de spiegel met de avond ervoor en je zag precies waarom je dit gedaan hebt! Het resultaat was al goed te zien, het rood was weggetrokken en ikzelf heb weinig last gehad van (grote) blauwe plekken.

Na 1 week: hechtingen verwijderen

8 dagen po herstel bovenooglidcorrectie

Diezelfde week werden ook de hechtingen uit mijn hoofd gehaald. Hier heb ik niks van gevoeld dus ik stapte ook weer met een goed gevoel MOOI kliniek binnen op 25 maart, precies een week na de operatie. De assistente verwijderde de pleisters en ik moet eerlijk bekennen dat dit me nog het meeste tegenviel qua pijn want dit voelde ik dus echt erg. Van het verwijderen van de hechtingen (draad) zelf heb ik niks gevoeld (waarschijnlijk omdat ik nog met mijn gedachten bij het verwijderen van de pleisters zat). Al met al duurde dit in totaal zo’n 10 minuutjes en vergeet je de pijn ook weer heel snel omdat het resultaat geweldig is!

Lees hier meer over de nazorg en leefregels na een ooglidcorrectie

Heel blij dat ik het gedaan heb

resultaat voor en 2 weken na ooglift

Ik was eigenlijk meteen heel blij met het resultaat. De hangende oogleden waren (en zijn) weg, voor mijn gevoel kijk ik niet meer door een dia en lijkt mijn gezichtsveld groter te zijn.

Nu na 4 maanden kan ik ook echt zeggen dat de hoofdpijn echt afgenomen is, ik geen vermoeide ogen meer heb en nooit meer te horen heb gekregen dat ik er moe uit zie.

Ik ben er enorm blij mee en zou het zo weer doen!”

Sanne

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.