Ooglidcorrectie zonder operatie, kan dat?

Heb je het idee dat je er altijd vermoeid uitziet? Schatten anderen daarnaast jouw leeftijd vaker hoger in dan dat je daadwerkelijk bent? Dit kan komen door overhangende oogleden. Wallen bij de onderoogleden kunnen dit effect ook nog eens versterken. Je overweegt misschien een ooglidcorrectie, maar dit voelt voor jou (misschien) als een stap te ver? Of je bent bang voor pijn? Welke mogelijkheden zijn er voor een ooglidcorrectie zonder snijden? In dit artikel legt plastisch chirurg John Sawor uit of een ooglidcorrectie zonder operatie mogelijk is.

Overtollige huid boven je ogen

Overtollige huid of vet boven de ogen ontstaat meestal door veroudering. De spiertjes in de huid worden slapper waardoor de huid over de wimpers gaat hangen. Er kan hierdoor een huidoverschot ontstaan bij de bovenoogleden. We spreken dan van overhangende oogleden. Overhangende bovenoogleden kunnen je om meerdere redenen in de weg zitten in het dagelijks leven. Zo geven hangende oogleden je vaak een vermoeide blik. Wanneer de huid van de bovenoogleden extreem slap is geworden, is het zelfs mogelijk dat jouw zicht belemmerd wordt met vermoeide ogen of hoofdpijn tot gevolg.

Donkere kringen komen door een volumetekort doordat het jukbeen onder de ogen een stukje naar achteren ligt, waardoor er kringen ontstaan. Deze worden vaak verward met ‘wallen’ onder de ogen. Wallen zijn juist vetophopingen die zorgen voor een soort zakjes onder het ooglid.

Wat kun je eraan doen?

Er zijn tegenwoordig verschillende behandelingen op de markt om een ooglidcorrectie zonder operatie of zonder snijden te ondergaan. De bekendste oplossingen zijn fillers of een zogeheten plasmabehandeling. Een filler behandeling is gericht op de onderoogleden. Een plasmabehandeling op de bovenoogleden.

Een filler behandeling

Zijn fillers geschikt om donkere kringen te behandelen? Ja, in sommige gevallen zijn fillers geschikt om donkere kringen te verminderen. Om een volumetekort rond de ogen op te vullen, gebruikt de specialist een spuitje met een stof die voor meer volume zorgt. De specialist brengt de filler in de traangoot in en vult het huidgebied rond het oog op. Hierdoor lopen de contouren van de wangen naar de ogen geleidelijk over. Na een fillerbehandeling is het resultaat direct zichtbaar. Nadeel is dat het effect niet blijvend is, dus dat je na 12 tot 18 maanden de behandeling moet herhalen.

Plasmabehandeling

In tegenstelling tot fillers, gaat een specialist bij een plasmabehandeling (ook bekend als PlexR II) niet met naaldjes de huid in, maar blijft hij aan het oppervlak van de huid. Bij een plasmabehandeling wordt plasma-energie gebruikt om de oogleden te corrigeren. Er wordt met een speciaal apparaat kleine stukjes huid bij de oogleden verdampt. Door de verdamping trekken de huidvezels samen. Er ontstaat een krimpeffect van de huid, wat een strak en gelift resultaat van de huid zou opleveren.

Wat zeggen de deskundigen?

De Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie zegt over deze plasmabehandeling dat het bij lange na niet zo effectief is als een chirurgische ooglidcorrectie. ‘Deze behandeling kent geen enkele wetenschappelijke onderbouwing’, zeggen de deskundigen. ‘De hele behandeling is gebaseerd op littekenweefselvorming. Dat kan alle kanten opgaan. Er zijn wel degelijk risico’s aan verbonden’. Eén van onze clienten heeft ook haar ervaringen met PlexR in vergelijking met een echte ooglidcorrectie opgeschreven.

MOOI kliniek biedt géén plasmabehandeling aan.

Ooglidcorrectie met snijden is de enige optie

Bij een echte ooglidcorrectie wordt het stukje overtollige huid weggesneden. Dat klinkt misschien pijnlijk, maar de verdoving zorgt ervoor dat je hier niets van voelt. Helaas is het zo dat geen enkele andere behandeling het overtollige vel boven je oogleden kan weghalen, waarbij je een blijvend en natuurlijk resultaat kan behalen. Bij 99% van onze patiënten valt de ingreep achteraf gezien reuze mee.

Een ooglidcorrectie is een relatief kleine ingreep

Een glimlach op je gezicht als je naar jezelf in de spiegel kijkt, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Na een ooglidcorrectie heb je een frisse en open blik en zo voel jij je ook. Het uitvoeren van een ooglidcorrectie is voor onze plastisch chirurgen een kleine ingreep, maar wij begrijpen dat het voor jou best een grote stap is.

Een bovenooglidcorrectie, onderooglidcorrectie of een combinatie van een boven- en onderooglidcorrectie worden bij MOOI kliniek uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen die hun vak verstaan en deze ingreep dagelijks uitvoeren. Wij bespreken samen met jou welke resultaten je mag verwachten en wat het beste bij jou past. Een ooglidcorrectie onder lokale verdoving voeren wij uit in een behandelkamer in onze kliniek in Maastricht. Je voelt geen pijn! Voor een ooglidcorrectie onder algehele narcose kiezen wij heel bewust voor de veilige setting van de operatiekamer. Na de ingreep kun je direct weer naar huis. Je moet dan wel opgehaald worden door iemand anders want autorijden is even niet mogelijk. In de dagen na de behandeling is het goed om voldoende rust te nemen en goed te koelen. De pijn en de zwelling worden daarmee zoveel mogelijk beperkt. Na een week kun je je werkzaamheden weer oppakken, dit is natuurlijk ook afhankelijk van het werk dat je doet. Na één week zijn de hechtingen verwijderd en de meeste zwelling/ blauwe plekken genezen.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben of een ooglidcorrectie overwegen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek.

Voel je MOOI,
John

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.