Veelgestelde vragen over een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een van de meest uitgevoerde cosmetische ingrepen in Nederland. Het is een relatief eenvoudige ingreep. Toch komen er vaak vragen bij kijken. Dit zijn de meest gestelde vragen over een ooglidcorrectie én onze antwoorden.

ooglidcorrectie veelgestelde vragen

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie duurt 30 tot 45 minuten.

Moet ik onder narcose tijdens een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie vindt plaats onder lokale verdoving. Dit betekent dat wij je oogleden verdoven. De ingreep duurt ongeveer 45 minuten en de verdoving is na ongeveer één uurtje uitgewerkt. Het is overigens wel mogelijk om via MOOI kliniek een ooglidcorrectie onder narcose te laten uitvoeren.

Is het pijnlijk?

Wie mooi wil zijn moet pijn lijden is het gezegde. Gelukkig geldt dit niet voor een ooglidcorrectie. Omdat je verdoofd wordt, doet de ingreep zelf geen pijn. Sommige mensen vinden het zetten van de verdoving wel vervelend aanvoelen, maar door een speciale techniek kunnen we tegenwoordig vrijwel pijnloos injecteren. Na de ingreep ervaar je nauwelijks pijn maar doe wel even rustig aan. Ongemakken zijn met paracetamol goed te verzachten.

Hoe zie ik eruit na de ingreep?

Na de ooglidcorrectie zijn je oogleden gezwollen. Soms zijn er bloeduitstortingen zichtbaar, waardoor het lijkt alsof je een blauw oog hebt. Daarnaast gebruiken we pleisters om de hechtingen af te plakken. Deze worden na ongeveer een week bij ons op locatie verwijderd.

Hoelang duurt het voordat alles genezen is?

Dit verschilt van persoon tot persoon, maar gemiddeld duurt het 6 weken voordat het litteken goed genezen is. Het duurt een jaar om helemaal te laten uitrijpen.

Hoelang blijft het effect zichtbaar?

Ook dit verschilt van persoon tot persoon, maar meestal heb je wel een paar jaar plezier van je ooglidcorrectie (soms 10 soms 15 jaar of langer). Omdat je natuurlijk door de jaren heen toch ouder wordt, kan het zijn dat na een aantal jaar je oogleden toch weer gaan hangen. Je kunt dan overwegen om de ingreep opnieuw te laten doen.

Waarom is een ooglidcorrectie bij MOOI kliniek duurder dan bij de huisarts?

Dit ligt aan het verschil in opleiding (en ervaring). Bij MOOI kliniek werken we alleen met ervaren plastisch chirurgen. De titel ‘Plastisch Chirurg’ is een beschermde titel in Europa. De titel ‘Cosmetisch arts’ mag iedereen voeren die een artsendiploma heeft afgelegd, dus ook de huisarts. Een ooglidcorrectie wordt bij MOOI kliniek dus altijd uitgevoerd door een plastisch chirurg en dat verzekert jou van het hoogst mogelijke niveau van opleiding, ervaring en zorg. Bekijk hier onze tarieven.

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?

In uitzonderlijke gevallen wordt een bovenooglidcorrectie vergoed. Een onderooglidcorrectie wordt sowieso nooit vergoed door je zorgverzekeraar. Je leest er hier meer over de vergoedingen.

Zijn de littekens straks zichtbaar?

Bij een bovenooglidcorrectie zorgen wij ervoor dat het litteken mooi in je oogplooi valt. Wanneer je je ogen open hebt, zal het litteken niet opvallen. Het litteken kan wel de eerste maanden wat roodgekleurd zijn, waardoor het litteken wat meer opvalt wanneer je je ogen sluit.

Bij een onderooglidcorrectie nemen we de overtollige huid weg (ofwel de wallen). De plastisch chirurg maakt een klein sneetje onder de wimperrand van het ooglid naar de buitenste ooghoek. Het litteken is na herstel nauwelijks zichtbaar.

Hoe bereid ik me voor op een ooglidcorrectie?

Je kunt een aantal dingen doen ter voorbereiding op de ooglidcorrectie. Lees hier onze tips.

Mag ik autorijden na de ingreep?

Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen.

Voel je MOOI,

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.