Voor een huid die MOOI aansluit bij de rest van jouw lichaam.
Ben jij extreem veel afgevallen? Bijvoorbeeld na een streng dieet of door een maagbandje of maagverkleining? Dan heb je mogelijk heel veel slap vel bij je rug, buik, flanken en billen. Na het verwijderen van je overtollige huid, voel jij je hopelijk gezond en als herboren. Omdat je deze ingreep overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.
Plastische chirurgie na extreem gewichtsverlies
De Lower body lift is met name geschikt voor mensen die heel veel zijn afgevallen. Bij deze operatie wordt een aantal gebieden tegelijk gecorrigeerd, zowel aan de voor- en zijkant alsook de achterzijde.
Indien je veel last hebt van overtollige huid rondom je buik, billen en benen, dan kun je hiervoor een lower body lift ondergaan bij MOOI kliniek. Controleer van tevoren of deze operatie vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Als je de behandeling vergoed krijgt, dan verwijzen wij je graag door naar het ziekenhuis. MOOI kliniek verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.
HET BEHANDELTRAJECT
Van consult tot nieuw lichaam
Maak eerst een afspraak
Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.
Of bel: 043 311 8708
Het consult van A tot Z
Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw ingreep te bespreken. Schrijf van tevoren je wensen en vragen op zodat je deze kunt stellen bij het gesprek. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in het verwijderen van overtollige huid rondom de buik, benen en billen. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals waar het litteken komt. Het litteken is afhankelijk van de hoeveelheid huid en natuurlijk het betreffende lichaamsdeel.
We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige ingreep: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.
Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.
De operatie
De lower body lift vindt plaats onder algehele narcose. Aan de voorzijde wordt een volledige lower body lift verricht waarbij de buikhuid volledig wordt losgemaakt van de spierlaag tot bij de ribbenboog. Daarna wordt alle overtollige huid en/of vet onderaan verwijderd. De buikhuid wordt naar beneden toe opgespannen en weer vastgehecht. Voor de navel wordt een nieuwe opening gemaakt. Tijdens de narcose word je dan gedraaid en wordt de achterzijde (rug en mogelijk de billen) en de zijkant gelift.
Nazorg en herstel
Bij een Lower body lift blijf je 2 à 3 nachten in het ziekenhuis. Ook thuis dien je nog 2 dagen bedrust te houden. Tijdens de bedrust krijg je injecties om trombose tegen te gaan.
Je kunt wat napijn hebben, met name als de buikwandspier ook verstevigd is. Je hebt een buikband nodig die je dag en nacht moet dragen tot zes weken na de operatie. Dit houdt de zwelling en vochtophoping tegen. Indien nodig zorgen drains voor de afvoer van het wondvocht. Deze worden na enkele dagen verwijderd. Je mag vanaf de derde dag beginnen met voorzichtig korte afstanden te lopen in licht voorovergebogen houding.
Na een lower body lift kun je na twee tot drie weken weer lichte werkzaamheden verrichten. De eerste twee weken mag je beslist niet tillen of lichamelijk inspannend werk doen. Je mag eventueel korte afstanden lopen en zittend werk mag. Na zes weken kun je beginnen met rustig sporten. Twee weken na de behandeling kom je op controle bij je plastisch chirurg. Hechtingen worden losgeknipt en nieuwe hechtpleisters geplakt. De eerste maanden kunnen de littekens rood zijn. Dat wordt steeds minder. Stel de littekens niet bloot aan felle zon, dit kan blijvende verkleuringen veroorzaken. Bloeduitstortingen treden zelden op.
Lees hier alles over het herstel na een lower body lift.
Goed om te weten
Zoals bij elke ingreep is er ook bij een lower body lift kans op een bloeding, infectie of een gestoorde wondgenezing. Dit is meestal goed te verhelpen. Gezien de grootte van de littekens is er kans dat deze problemen voorkomen. In de meeste gevallen wordt met verbandmaterialen gewerkt totdat de wond dicht is en is er geen aanvullende operatie nodig. Rondom de littekens kun je gevoelloze plekken hebben. Dit is normaal en hoort bij de ingreep. Dit gebied wordt steeds kleiner maar zal niet helemaal verdwijnen. De meeste mensen vinden het niet storend. Eventueel kleine plooitjes in de huid verdwijnen na verloop van tijd spontaan.
Het herstel van de littekens kan nooit helemaal voorspeld worden. Het ontstaan van dikke en bobbelige littekens, ook wel littekenhypertrofie genoemd, kan voorkomen. Soms kan een littekencorrectie na een jaar dan verbetering geven.
Het kan voorkomen dat vetnecrose optreedt; het afsterven van vet onder de huid. Dit komt vooral voor bij cliënten met een hoog lichaamsgewicht. In sommige gevallen kan dit leiden tot infectie en het opengaan van de wond. Ook kan drainage en toedienen van antibiotica nodig zijn.
STOPPEN MET ROKEN
We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.
Ervaring van anderen
Je wens en redenen om een chirurgische ingreep te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. De resultaten van een lower body lift zijn altijd uniek. Wel kun je via ZorgkaartNederland.nl de ervaringen lezen van cliënten die voor MOOI kliniek gekozen hebben.
Onze plastisch chirurgen
Onze plastisch chirurgen
Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.
Wat kost deze ingreep?
Voor €14.000,-
Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw behandeling gaat kosten.
Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.
Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.
VRAAG
en antwoord
In de meeste gevallen wordt een operatie niet vergoed door je zorgverzekeraar. Maar er zijn een aantal uitzonderingen waarbij het verwijderen van de huid wel vergoed wordt door je zorgverzekeraar. Je leest er hier meer over.
Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen.