Migraine / spanningshoofdpijn behandeling met Botox
Als je last hebt van migraine, weet je waarschijnlijk hoe moeilijk het kan zijn om ermee om te gaan. Medicijnen en veranderingen in je levensstijl helpen vaak niet genoeg om de migraine aanvallen te verminderen en enorme hoofdpijn te voorkomen. Gelukkig kan Botox een oplossing zijn. Botox werd oorspronkelijk ontwikkeld om rimpels te verminderen, maar wordt nu ook gebruikt om migraine te behandelen. Omdat je overweegt hier iets aan te gaan doen, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.
Wat is het verschil tussen spanningshoofdpijn en migraine?
Spanningshoofdpijn en migraine zijn twee verschillende soorten hoofdpijn met verschillende symptomen en oorzaken. Bij spanningshoofdpijn voelt de pijn meestal als een constante druk of spanning aan beide zijden van het hoofd of juist op het middel van je hoofd tussen je wenkbrauwen. De pijn is vaak mild tot matig en veroorzaakt meestal geen misselijkheid of braken. Spanningshoofdpijn kan enkele uren tot enkele dagen aanhouden en is goed te behandelen met pijnstillers en ontspanningsoefeningen. Migraine is meestal intenser en kloppend van aard en treedt vaak op aan één kant van het hoofd. Migraine gaat vaak gepaard met andere symptomen zoals misselijkheid, braken, overgevoeligheid voor licht, geluid en geuren. Bij een migraineaanval is een normale pijnstiller niet voldoende om de hoofdpijn te verlichten. Je klachten kunnen soms wel dagen aanhouden.
Het is belangrijk om een arts te raadplegen voor een juiste diagnose en behandeling van zowel spanningshoofdpijn als migraine, omdat de behandelingsopties kunnen verschillen afhankelijk van de specifieke symptomen en oorzaken.
Wanneer migraine / spanningshoofdpijn laten behandelen met botox?
Als je last hebt van frequente en intense spanningshoofdpijnen of migraineaanvallen, kan dit je belemmeren in je dagelijkse leven en je welzijn aanzienlijk beïnvloeden. Het kan bijvoorbeeld moeilijk zijn om naar het werk te gaan, sociale activiteiten te ondernemen, of zelfs dagelijkse taken uit te voeren. Een migraineaanval brengt behoorlijk wat pijn en ongemak met zich mee en niet iedereen begrijpt dit. Het kan ook zijn dat je al veel geprobeerd hebt om je migraineaanvallen te verminderen, maar dit niets lijkt te helpen. Ook dan is Botox een goede optie om in overweging te nemen. Je kunt het ook preventief inzetten zodat je in de toekomst minder vaak migraine krijgt.
Migraine verminderen met Botox
Als je je afvraagt hoe Botox kan helpen bij de behandeling van migraine, is het belangrijk om te weten dat migraine vaak gepaard gaat met spierspanning in het hoofd en de nek. Dit kan leiden tot pijn en ongemak tijdens een migraineaanval. Door Botox in bepaalde spieren van het hoofd en de nek te injecteren, kan de spanning in deze spieren worden verminderd en kunnen de signalen die pijn kunnen veroorzaken worden geblokkeerd.
Dit kan helpen om de frequentie en intensiteit van de migraineaanvallen te verminderen. Omdat Botox werkt door de spieren te ontspannen, kan het ook helpen om de bloedvaten te ontspannen en de bloedstroom te verbeteren. Dit kan op zijn beurt ook bijdragen aan het verminderen van de migraineaanvallen.
Het is belangrijk om te onthouden dat Botox niet voor iedereen geschikt is en dat het gebruik ervan moet worden beoordeeld door een gekwalificeerde arts. Ook is het goed om te weten dat migraine niet te genezen is met Botox.
Botox® of Bocouture®
Bij MOOI kliniek werken we met twee verschillende merken spierverslappers: Botox® en Bocouture®. Botox® is het bekende merk van Allergan. Bocouture® is een nieuwe, gezuiverde vorm van Botuline toxine. Tijdens een consult lichten wij je voor over beide merken en helpen we bij het maken van de juiste keuze.
Consult en de behandeling
Tijdens het intakegesprek zal de arts luisteren naar jouw klachten en je adviseren wat voor jou een geschikte behandeling is om de migraine te verminderen. Houd er rekening mee dat niet alle mensen behandeld kunnen worden en/of profijt hebben van een Botox-migraine behandeling. Vaak kan er direct na het consult behandeld worden.
Bij de Botox behandeling wordt de stof met een heel dun naaldje in de spieren gespoten. Het is heel belangrijk dat er een natuurlijk resultaat wordt behaald en jouw uitstraling niet verloren gaat. Kies daarom altijd voor een Botox behandeling bij een specialist zoals een cosmetisch arts of plastisch chirurg. De behandeling duurt ongeveer een kwartier; een verdoving is niet nodig. Daarna is de huid wat rood en gezwollen, dit trekt binnen ongeveer een kwartier ook weer weg. Je bent wel gewoon toonbaar en kunt dus ook direct weer aan het werk na de behandeling. Na een paar dagen begint het te werken en na twee weken is het spierontspannende effect optimaal.
Na de behandeling
Er is zelden sprake van bijwerkingen na een Botox behandeling. Bij zwelling of napijn kan je de behandelde gebieden behandelen met een koud kompres maar dit is meestal niet nodig. Na de behandeling mag je vrijwel alles weer doen. Wij adviseren alleen om de eerste 3 tot 4 uur je hoofd rechtop de houden, en 24 uur niet e gaan sporten (ook geen yoga), zonnebank of sauna te gaan.
Onze specialisten
Onze specialisten
Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met specialisten die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.
FAQ
Dit verschilt per persoon. Hoe vaker je reeds een toxine behandeling uitgevoerd hebt hoe langer het effect ook vaak aanwezig blijft. Zo zal het effect in het begin vaak rond de 3 maanden aanhouden en later kan dit rekken tot 4-6 maanden.
Ook interessant voor jou