Halslift of onderkin verwijderen

Halslift of onderkin verwijderen

Voor €5.540,-

Halslift of onderkin verwijderen2024-01-15T10:39:53+00:00

Verslapte huid in de nek of hals laten verhelpen.

Met een goed gevoel in de spiegel kijken naar je eigen aangezicht, dat is waar het MOOI kliniek om draait. Je hebt een MOOI gezicht maar je stoort je misschien aan je hals. Het is belangrijk dat het gezicht en hals in evenwicht zijn. Na de halslift vervang je hopelijk de coltrui wat vaker door een leuk T-shirt en voel je je weer zelfzeker. Omdat je een halslift overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over de halslift

  • Voor €5.540,-

  • Onder algehele narcose

  • Ingreep van 2 uur

  • Direct naar huis

  • 24u – 48u rust nemen

  • Volledig hersteld na 6 tot 8 weken

Wanneer een halslift?

Naarmate we ouder worden kan de huid, maar ook de dieperliggende structuren, in de hals slapper worden en gaan hangen. Het verlies van de huidelasticiteit speelt hier een rol en de zwaartekracht werkt hierbij ook niet mee. Mensen besteden vaak veel aandacht aan hun gezicht, maar vergeten vaak hun hals. Wanneer de huid in jouw nek er “oud” uitziet, dan kan je dit als storend ervaren. Zeker als je hierdoor ouder lijkt dan je bent.

Een halslift is het meest geschikt voor mensen met een geïsoleerd overschot aan huid en/of vet op de hals.

Soorten halslifts

Er zijn verschillende manieren om je hals mooier te maken. Soms is er alleen sprake van een verslapte huid en soms zijn ook de dieperliggende structuren die gecorrigeerd moeten worden. Afhankelijk van jouw hals, huid en wensen, kijken wij naar de beste oplossing.

Onderkin verwijderen door liposuctie

Veel mensen verwarren een halslift met het verwijderen van de onderkin. Bij een onderkin is er sprake van een vetophoping onder je kin, waardoor je een ‘dubbele kin’ hebt. Je onderkin kan vaak weggehaald worden door gebruik te maken van liposuctie. Het beste bespreek je jouw wensen en ideeën met de plastisch chirurg tijdens het consult. De arts adviseert je over de behandelmethodes die mogelijk zijn.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot eindcontrole

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw halslift te bespreken. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die je ook daadwerkelijk gaat behandelen. Samen kijken jullie naar jouw wensen en voor de spiegel kan de plastisch chirurg je al een beetje laten zien wat mogelijk is en of dit de verwachting is. De voor- en nadelen van de verschillende technieken worden besproken en ook krijg je informatie over de voor- en nazorg en risico’s

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige halslift: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de exacte kosten. Vandaag maken we ook foto’s voor je dossier.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De halslift

Op de dag van de behandeling maken we eerst voor foto’s voor jouw dossier. Een halslift vindt plaats onder algehele narcose zodat je er niets van voelt. Het te opereren gebied wordt eerst afgetekend en daarna gedesinfecteerd en verdoofd. Afhankelijk van het probleem kunnen verschillende operatietechnieken worden uitgevoerd. Dit kan bijvoorbeeld alleen het straktrekken van de huid zijn, maar het kan ook dat dieperliggende structuren verstrakt moeten worden. Via een sneetje onder de kin wordt de huid hierna losgemaakt van de halsspier. Dit litteken is later nauwelijks zichtbaar. De halsspier wordt strakgetrokken en vastgehecht. Bij mensen met een ernstig huid- en vetoverschot verwijderen we ook extra huid en vet bij de hals. Vaak wordt deze ingreep daarom gecombineerd met liposuctie van de hals.

Soms wordt ook geadviseerd de huid te behandelen bijvoorbeeld middels een diepe peeling. Het litteken kan afhankelijk van de ingreep vlak onder de kin zitten of achter het oor of allebei.

Gaat het goed en voel je je goed dan kun je direct na de behandeling naar huis. Je mag niet zelf autorijden dus laat je veilig thuisbrengen. Je bent vooraf al goed geïnformeerd over onze nazorg en het herstel.

Nazorg en herstel

Voor de ingreep ontvang je van ons uitgebreide post-operatie-instructies. Het is belangrijk voor je eigen herstel dat je deze zorgvuldig opvolgt. Na de operatie krijg je een drukverband of markerverband dat zwellingen tegengaat. Je krijgt ook pijnstilling mee om de pijn direct na de operatie te verzachten. De eerste twee weken kan je hals gezwollen en blauw zijn. Koel regelmatig voor verlichting en de zwelling te verminderen. Na ongeveer twee weken kom je op controle in de kliniek en verwijderen we de hechtingen.

De meeste mensen nemen minimaal twee weken vrij van het werk, maar afhankelijk van het type werk dat je doet tot 4 weken. Na 6 tot 12 weken ben je meestal volledig hersteld (natuurlijk afhankelijk van de ingreep). De littekens zijn pas na 1 jaar uitgerijpt. De kleur en dikte van het litteken die dan bereikt is, zal waarschijnlijk blijven bestaan. Bescherm het litteken gedurende deze periode tegen de zon. Na 3 maanden kom je op eindcontrole bij MOOI kliniek.

Lees hier alles over het herstel na een halslift.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er een kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. Dit is meestal niet ernstig en goed te verhelpen. Lees hier meer over de mogelijke risico’s en complicaties bij plastische chirurgie.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van een halslift?

Wat is de impact van deze ingreep en hoe lang duurt het voordat je weer hersteld bent?

Ervaring van anderen

Je wens en redenen om een halslift te laten doen of je onderkin te verwijderen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Wij geven je ook de tijd om te ontdekken waar jij je het prettigst bij voelt. Lees zeker de ervaringen van andere patiënten en bekijk onze beoordelingen via ZorgkaartNederland.nl (de grootste onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg).

plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een halslift?

voor €5.540,-

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw halslift gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Mag ik autorijden na de ingreep?2023-10-11T10:08:58+00:00

Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen. 

Ga naar de bovenkant