Hoofdpijn door hangende oogleden

Een ooglidcorrectie wordt niet altijd uitgevoerd om cosmetische redenen. Soms zijn ook klachten redenen om een ooglidcorrectie te laten doen. Een van de meest voorkomende klachten door hangende oogleden zijn vermoeidheid en hoofdpijn. Hoe dit kan legt plastisch chirurg An Deliaert je graag uit.

Hoe weet je dat het door de oogleden komt?

Het kan een tijdje duren voordat je erachter komt dat de hoofdpijn die je dagelijks ervaart komt door afhangende oogleden. Sommigen mensen denken dat ze last hebben van migraine, stress of dat het bijvoorbeeld hoort bij de overgang. Echter als je dagelijks hoofdpijn hebt en last hebt van vermoeide ogen, dan kan de oorzaak goed bij je oogleden liggen. Soms kan het ook te maken hebben met een laagstand van de wenkbrauw in combinatie met overhangende bovenoogleden. Bij mannen komen laaghangende wenkbrauwen ook vaak voor. Als dit het probleem is, dan kan dit ook hoofdpijn veroorzaken. Dit komt meer voor dan je denkt.

Optillen en druk

Wanneer je afhangende oogleden hebt dan ben je waarschijnlijk dagelijks ongemerkt bezig met het optillen van je wenkbrauwen. Hangende oogleden zorgen voor druk op je ogen en kunnen ook je zicht belemmeren. Hoofdpijn ontstaat wanneer je bepaalde spieren continu inspant en overbelast raken. Wanneer je bewust of onbewust veel bezig bent met het openen van je ogen of optillen van je wenkbrauwen dan is hoofdpijn een logisch gevolg.

Ooglidcorrectie tegen hoofdpijnklachten

Wanneer de hoofdpijnklachten ontstaan door vermoeide oogleden, dan kan een ooglidcorrectie een oplossing zijn voor de klachten. Na de ooglidcorrectie kun je weer ontspannen kijken. Ook voorhoofdsrimpels die ontstaan zijn door het vele optrekken van je wenkbrauwen zullen vervagen. Als je laagstaande wenkbrauwen hebt, dan is een ooglidcorrectie niet de juiste behandeling. Enkel een wenkbrauwlift kan dan je klachten verhelpen.

Tijdens een consult kijkt de plastisch chirurg altijd naar de verhoudingen in je gezicht en wat vervolgens de beste behandeling is voor jouw klachten.

Voel je MOOI,
An

Geregeld zul je hier een blog vinden van onze plastisch chirurgen. Wil je automatisch een bericht krijgen bij een nieuwe blog? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

Dit artikel is geschreven door:

Lees meer over:

Over MOOI kliniek

MOOI kliniek is dé privé kliniek van Limburg. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen zijn kenmerken van onze aanpak. Bij ons vind je een eerlijk advies over natuurlijk MOOI blijven en natuurlijk MOOI ouder worden.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

    Plan een vrijblijvend consult

    Kies voor een kliniek waar kwaliteit en veiligheid voorop staan! Laat je altijd voorlichten door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan.