Voorhoofdslift

Voorhoofdslift

Vanaf €4.440,-

Endoscopische voorhoofdslift2024-01-15T10:29:22+00:00

De contouren en kenmerken van jouw gezicht weer zoals jij het graag ziet

MOOI kliniek geeft je graag je open blik terug, zodat je je weer als je jongere zelf voelt. Na de endoscopische voorhoofdslift krijg je niet alleen een jongere uitstraling, maar zal je je ook energieker voelen doordat je nu kan stoppen met het optillen van je wenkbrauwen. Omdat je overweegt je wenkbrauwen of je voorhoofd te laten liften, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over de voorhoofdslift

  • Vanaf €4.440,-

  • Onder volledige narcose

  • Ingreep van 1,5 uur

  • Direct naar huis

  • 3 weken rustig aan doen

  • Volledig hersteld na 4 weken

Wanneer een voorhoofdslift?

Veel mensen melden zich bij MOOI kliniek voor een ooglift, of ooglidcorrectie. Door de veroudering van de huid ontstaat er huidoverschot rondom de ogen, ook zakken de wenkbrauwen omlaag en ontstaan er voorhoofdrimpels. Dit geeft klachten aan de ogen, zoals extra druk en vermoeidheid. Daarnaast kan een lage stand van de wenkbrauwen het doen lijken of je moe, boos of somber bent. Het kan ook zorgen voor extra druk op je ogen en oogleden.

Voorhoofdrimpels opvullen met een filler

Voorhoofdrimpels kun je opvullen met behulp van een filler, maar laaghangende wenkbrauwen los je hier meestal niet mee op. Daarnaast heeft een filler altijd een tijdelijke werking, van 8 tot 12 maanden. Om de laagstand van de wenkbrauw te behandelen kan op twee manieren: een directe wenkbrauwlift (corrigeert alleen de stand van de wenkbrauwen) of een voorhoofdlift (corrigeert zowel de stand van de wenkbrauwen als de voorhoofdrimpels. Om voorhoofdrimpels en laaghangende wenkbrauwen te verhelpen kan een endoscopische of een open voorhoofdslift een oplossing zijn.

Wanneer een wenkbrauwlift?

Zowel een wenkbrauwlift als een voorhoofdslift zijn gericht op het liften van de wenkbrauwen, maar er zijn verschillen.

Wenkbrauwlift Voorhoofdslift
Litteken Net boven de wenkbrauw In de haargrens
Voorhoofdrimpels Blijven Worden verwijderd
Duur behandeling 35 minuten 75 minuten
Verdoving Lokaal Volledige narcose
Herstel Na 1-2 weken toonbaar Na 2-3 weken toonbaar

Combinatie met chemische peeling

Na een voorhoofdslift zijn bepaalde rimpels sterk verminderd of verwijderd. Dit betekent echter nog niet dat jouw huid in een goede conditie is. Wanneer je bijvoorbeeld veel gerookt hebt of zonneschade hebt opgelopen, dan kun je met een chemische peeling je huid vernieuwen. Bij MOOI kliniek kun je terecht voor de diepe chemische peelings die doordringen tot in de onderste huidlagen (de lederhuid of de dermis genoemd). De chemische peelings van MOOI kliniek bevatten naast trichloorazijnzuur ook het stofje fenol waardoor de behandeling enkel door een arts uitgevoerd mag worden. Vraag naar deze behandelingen tijdens een consult.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot nazorg

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw voorhoofdslift te bespreken. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in facelifts. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals waar de sneetjes (netjes in de haargrens). In alle gevallen zorgen we voor een nauwelijks opvallend litteken. Of een voorhoofdslift ook een oplossing is voor jouw probleem, bespreek je met de plastisch chirurg.

Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige voorhoofdslift: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de exacte kosten. Op de dag van het consult maken we ook foto’s voor jouw dossier.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De voorhoofdslift

Een endoscopische (of open) voorhoofdslift vindt plaats onder algehele narcose zodat je er niets van voelt. Het te opereren gebied wordt eerst afgetekend en daarna gedesinfecteerd en verdoofd. Via drie tot zes kleine sneetjes in de haargrens wordt met speciale instrumenten de huid van het voorhoofd tot aan de wenkbrauwen losgemaakt en naar boven geschoven. Door het botvlies aan te trekken, worden de wenkbrauwen op de goede hoogte gebracht. De operatie verloopt als een kijkoperatie. Dankzij de endoscopische techniek zijn de littekens zo klein dat deze ingreep ook bij kalende mensen kan worden toegepast. Bij mensen met een hoog voorhoofd wordt ook de open techniek toegepast. Hiermee kan niet alleen een wenkbrauwlift worden uitgevoerd maar kan ook de haargrens verlaagd worden.

Nazorg en herstel

Meestal kun je dezelfde dag nog naar huis. Er wordt een tulverband aangelegd, dit houdt zwellingen tegen. Soms houd je na de ingreep een dunne drain om de ophoping van wondvocht en bloed tegen te gaan. Dat duurt één tot twee dagen. Een koelbril gaat eventueel gezwollen oogleden tegen.

De eerste twee weken na de ingreep is het gezicht nog gezwollen en blauw. Kalm aan doen en regelmatig koelen, is het devies. De zwelling verdwijnt na één à twee weken. Na twee weken worden de hechtingen verwijderd, indien er schroefjes geplaatst zijn, worden deze na 3 weken verwijderd. De littekens in de behaarde hoofdhuid worden steeds lichter van kleur. Je ziet al vrij direct resultaat.

De littekens zijn op het eerste oog onzichtbaar. Ook tijdens je herstel en genezing. Ze vallen precies in de haarlijn en in de natuurlijke plooien van je huid.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er ook bij een endoscopische of open voorhoofdslift kans op een bloeding, infectie of gestoorde wondgenezing. In veruit de meeste situaties is dit niet ernstig en goed te verhelpen. Er is een kleine kans op letsel van de aangezichtszenuw. Dit gebeurt zelden en is in deze zeldzame gevallen meestal van voorbijgaande aard. Lees hier meer over de mogelijke risico’s en complicaties bij plastische chirurgie.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Ervaring van anderen

Je wens en redenen om iets aan je uiterlijk te laten doen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzesWij geven je ook de tijd om te ontdekken waar jij je het prettigst bij voelt. Zowel mannen als vrouwen hebben een soort facelift laten doen via MOOI kliniek. Lees daarom zeker hun ervaringen en bekijk onze beoordelingen via ZorgkaartNederland.nl (de grootste onafhankelijke ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg).

plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Wat kost een voorhoofdslift?

voor €4.440,-

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw voorhoofdslift gaat kosten.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

Wil je wel in aanmerking komen voor een vergoeding, dan verwijzen we je graag naar een van onze ziekenhuizen. Hiervoor heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Wij raden aan de voorwaarden van je zorgverzekering te raadplegen.

VRAAG

en antwoord

Mag ik autorijden na de ingreep?2023-10-11T10:08:58+00:00

Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen. 

Mag ik make-up gebruiken?2023-10-11T10:09:35+00:00

Gebruik de eerste drie weken geen make-up op en rond het operatiegebied. Wij hebben wel speciale camouflage cremes verkrijgbaar bij MOOI kliniek. Vraag onze assistentes welke crème het best bij jouw huidtype past.

Mag ik roken?2023-10-11T10:09:29+00:00

Vooral niet doen! Roken heeft een ongunstige invloed op de doorbloeding van de weefsels en juist dat is belangrijk voor een goed herstel. Bij een facelift is dit risico extra groot. Wij raden je daarom aan om weken voor en na de behandeling te stoppen met roken. Ook na de behandeling is het beter om niet te roken. Dit versnelt het verouderingsproces.

Mag ik alcohol drinken?2023-10-11T10:09:28+00:00

Drink in de eerste week na de behandeling geen alcohol in verband met de kans op een nabloeding.

Heeft iedereen drains na facelift?2023-10-11T10:09:28+00:00

Niet iedereen, dit is afhankelijk van het type facelift en de keuze van de plastisch chirurg. Drains zorgen voor de afvoer van het wondvocht, dit is niet bij iedereen noodzakelijk.

Hoe lang blijft het resultaat zichtbaar?2023-10-11T10:09:28+00:00

Dit is afhankelijk van je huidtype, maar ook levensstijl en gewichtstoename speelt hierin een belangrijke rol. Afhankelijk van de situatie vóór de operatie, zal het gezicht er gladder, strakker en jonger uitzien. Je ziet er jonger uit maar de verouderingsproces wordt niet gestopt. Bij roken kan het effect ook minder lang van duur zijn.

Ga naar de bovenkant