Liposuctie: definitief vet verwijderen

Liposuctie: definitief vet verwijderen

Vanaf €2.880,-

Heupen, benen en dijen2024-01-15T11:46:56+00:00

Met twee MOOIe benen sta je stevig in het leven.

Jouw benen brengen je op zoveel mooie plekken, maar vind jij je benen niet mooi genoeg om ze te laten zien? Zelfs wanneer je regelmatig sport en gezond eet, kan het zijn dat het vet in je dijen blijft zitten. Liposuctie, ofwel het vet verwijderen middels een operatie, is voor veel mensen de laatste optie. Het is een goede oplossing wanneer je al alles geprobeerd hebt om slankere benen te krijgen. Omdat je liposuctie van de heupen, benen en dijen overweegt, vertellen wij je graag wat je opties zijn en welke stappen je kan ondernemen. Natuurlijk informeren wij je volledig tijdens een consult met de plastisch chirurg in onze privékliniek gevestigd in Maastricht.

QUICK FACTS

Wat je snel wilt weten over (dij)been liposuctie

  • Vanaf €3.360,-

  • Onder volledige narcose

  • Operatie duurt 1 tot 2 uur

  • Dezelfde dag naar huis

  • 7 dagen rust nemen

  • Volledig hersteld na 4 tot 6 weken

Wanneer liposculpture van de benen?

Liposuctie, ook wel liposculpture genoemd, is een goede oplossing om hardnekkige vetophopingen op de benen te verwijderen. Voornamelijk vrouwen hebben meer last van vetopslag op de bovenbenen, ofwel de dijen. In onze benen zitten veel spieren die je kan trainen om stevigere en slankere benen te krijgen, maar soms willen de vetophopingen niet weggaan. Denk aan gebieden zoals vet aan de buitenkant van je bovenbeen, net bij je billen. In plaats van een zandloper figuur, ontstaat er een silhouet met meerdere bobbels.

Ook aan de binnenzijde van onze benen, boven de knieën wordt veel vet opgeslagen. Draag je een rok, dan merk je al snel dat je bovenbenen tegen elkaar aan schuren.

Je kunt liposuctie van de bovenbenen, heupen, knie en kuiten overwegen wanneer er al vanalles aan gedaan hebt om het vet weg te krijgen. Trainen, gezond eten, en een stabiel gewicht hebt.

En het MOOIe is. Je eigen lichaamsvet kun je gebruiken om te verjongen.

Steeds vaker kiezen mensen ervoor om lichaamseigen vetweefsel te gebruiken bij volume verlies in bijvoorbeeld de borsten of het gezicht. Middels zogenaamde lipofilling brengen we verwijderde vetcellen van bijvoorbeeld buik, benen of heupen opnieuw in de borsten om zo het volume te vergroten. Ook wordt eigen vet regelmatig gebruikt om rimpels of volume verlies in het gezicht mee op te vullen. Hiermee bereiken we mooie en vooral natuurlijke resultaten.

HET BEHANDELTRAJECT

Van consult tot nazorg

Maak eerst een afspraak

Bel of mail met een van onze medewerkers om een consult in te plannen. Vertel alvast je plannen zodat wij je bij de plastisch chirurg kunnen inplannen die het beste bij je past. Je kunt een afspraak maken via de afsprakenpagina.

Of bel: 043 311 8708

Het consult van A tot Z

Je komt naar MOOI kliniek te Maastricht om jouw liposuctie behandeling te bespreken. Schrijf van tevoren je wensen en vragen op zodat je deze kunt stellen bij het gesprek. Jij denkt bijvoorbeeld aan liposuctie van de bovenbenen en kuiten. Of juist het plaatselijke vet bij je heupen. Tijdens het consult spreek je met de plastisch chirurg die gespecialiseerd is in liposculpture en het verwijderen van vet. Van algemene informatie over de voor- en nazorg, tot de details zoals waar de incisies worden gemaakt.

We maken vandaag ook de foto’s voor in jouw medisch dossier. Na het consult ben je op de hoogte van alles omtrent jouw toekomstige behandeling: van ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s, het herstel en de kosten. We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom.

Aan een eerste consult zijn € 50,- consultkosten verbonden, dit bedrag wordt in mindering gebracht op de behandelprijs.

De operatie

We tekenen nauwkeurig af waar het vet verwijderd wordt en waar de sneetjes worden gemaakt. De vetcellen worden opgezogen via een fijne zuignaald die kleine zigzagbewegingen onder de huid maakt. De behandeling vindt meestal plaats onder algehele narcose en de duurt 1 tot 3 uur (afhankelijk van de zones).

De sneetjes zijn zo klein dat er geen opvallende littekens overblijven. Ze worden afgeplakt met pleisters of hele fijne hechtingen. Gaat alles goed dan kun je na de controle meteen naar huis. Je mag niet zelf autorijden maar laat je door iemand naar huis brengen.

Nazorg en herstel

De eerste dagen zijn de behandelde plaatsen gevoelig en gezwollen. Er kunnen ook blauwe plekken (zijn) ontstaan. De zwellingen verdwijnen meestal binnen vier weken. We adviseren om voldoende/veel te drinken en in beweging te blijven. Ook moet je tot 2 tot 4 weken na de behandeling een elastische broek (zogenaamd drukpak) gebruiken om zwelling tegen te gaan. Neem ongeveer 2 weken vrij van je werkzaamheden en overleg bij de nacontrole wanneer je weer aan het werk kan. Het resultaat ziet je na 3 tot 6 maanden pas goed; je moet dus even geduld hebben.

Lees hier meer over het herstel.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit.

Onze garantie

Bij MOOI is kwaliteit geen loze slogan. Wij hechten bijzonder waarde aan kwaliteit omdat het om jouw uiterlijk gaat en dat neem je je hele leven mee. Kwaliteit, veiligheid en vertrouwen staan daarom centraal in onze aanpak. Dat zie je terug in ons team van specialisten en onze zorgvuldig geselecteerde producten. Onze garantie naar jou toe is dat wij dag in en dag uit de hoogste kwaliteit nastreven. Want als jij jezelf mooi voelt, is dat voor ons het MOOISTE wat er is.

Lees meer over onze visie op kwaliteit

MIJN MOOI KLINIEK

Altijd goed geïnformeerd

Bij MOOI kliniek vinden we het belangrijk dat je eenvoudig en veilig toegang hebt tot informatie over je behandeling. Wij houden je graag op de hoogte via je eigen MOOI account. Zo ben je altijd goed voorbereid. Je ontvangt enkel berichten die voor jou relevant zijn, voor, tijdens en na de behandeling.

Goed om te weten

Het is belangrijk om na de liposuctie behandeling op gewicht te blijven. Als je weer aankomt, dan kan het vet zich weer op de oude bekende plekken neerslaan. Bij te weinig beweging en ongezond eten, kan het zijn dat zich nieuwe vetcellen ontwikkelen rondom je dijen of heupen, of dat de overgebleven vetcellen groter worden en meer olie in zich opnemen. Jouw eetpatroon moet voor de liposuctie behandeling van je benen al aangepast zijn, zodat je stabiel blijft qua gewicht.

Risico’s

Zoals bij elke ingreep is er bij liposuctie een kleine kans op een bloeding, infectie of een gestoorde wondgenezing. Meestal is dit niet ernstig en goed te verhelpen.

Geringe oneffenheden zijn niet altijd te vermijden, ernstige oneffenheden kunnen soms gecorrigeerd worden. Dit kan verbetering geven.

We behandelen alleen mensen met een BMI (Body Mass Index) van 30 of minder.

Een belangrijke voorwaarde is dat de huid voldoende elastisch is. Want met liposuctie wordt de huid niet strakker.

Indien je verwachtingspatroon reëel is, zal in de meeste gevallen een bevredigend of zelfs zeer bevredigend resultaat ontstaan. Is je verwachtingspatroon te optimistisch, dan kan er teleurstelling ontstaan. De plastisch chirurg zal met je bespreken welk resultaat maximaal mogelijk is.

STOPPEN MET ROKEN

We adviseren al onze cliënten om rondom de behandeling te stoppen met roken. Dat geldt ook voor het gebruik van nicotinepleisters en -kauwgom. Roken maakt je niet alleen minder MOOI van buiten, maar ook van binnen. Als je rookt heb je meer risico op complicaties zoals een slechte wondgenezing, het afsterven van de huid of luchtwegproblemen bij algehele anesthesie.

Herstellen van een liposuctie behandeling

Wat is de impact van de operatie en hoe lang duurt het voordat je hersteld bent?

Ervaring van anderen

Je wens en redenen om een lichaamsvet te laten verwijderen is persoonlijk. Wij vinden het heel belangrijk dat jij een goed gevoel hebt bij je keuzes. Wij nemen ook de tijd voor jou om te kijken wat het beste bij je past. Andere cliënten die ook een liposuctie behandeling hebben laten doen via MOOI kliniek hebben wellicht voor dezelfde keuzes en twijfels gestaan als jij nu doet. Lees daarom zeker hun ervaringen via ZorgkaartNederland.nl.

plastisch chirurg limburg

Onze plastisch chirurgen

Onze plastisch chirurgen

Jouw uiterlijk is kostbaar voor ons. Wij zijn van mening dat voor een juiste behandeling, je de juiste mensen nodig hebt. Opleiding, bekwaamheid en kwaliteit kun je alleen bieden met plastisch chirurgen die hun vak verstaan. Wij willen niet de grootste kliniek van Nederland zijn, wel de beste.

Aanvullende informatie over plastische chirurgie

Wat kost liposuctie?

vanaf €2.880,- (knieën)

Na het consult met de plastisch chirurg weet je precies wat jouw liposculpture behandeling gaat kosten. De prijs is o.a. afhankelijk van het lichaamsdeel of delen waar het vet verwijderd gaat worden.

Let op: het is niet mogelijk om kosten voor behandelingen te declareren bij de ziektekostenverzekering. MOOI verricht alleen ingrepen voor onverzekerde zorg.

VRAAG

en antwoord

Is het resultaat blijvend na liposuctie?2023-10-11T10:09:11+00:00

Het resultaat is blijvend als je op gewicht blijft. Liposuctie is geen alternatief voor een dieet om af te vallen. We behandelen alleen mensen met een BMI (Body Mass Index) van 30 of minder.

Mag ik autorijden na de ingreep?2023-10-11T10:08:58+00:00

Nee, na de ingreep kun je niet zelf autorijden. Neem iemand mee om je naar huis te laten brengen. Natuurlijk kan MOOI kliniek een taxi voor je regelen. 

Moet ik nuchter zijn voor de operatie?2023-10-11T10:08:56+00:00

Ja, als je ’s ochtends geopereerd wordt is het belangrijk dat je nuchter naar het ziekenhuis gaat. Dit betekent dat je ’s avonds vanaf 24.00 uur niet meer mag eten, drinken en roken. Het nuchter beleid van het ziekenhuis is leidend. 

Ga naar de bovenkant